De ce s-au speriat rușii când au văzut la TV baletul „Lacul lebedelor”. Semnificația ascunsă a acestui spectacol

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 07 martie 2022, 14:10

La finalul săptămânii trecute, angajații unui post tv independent din Rusia, Drojd (n.r. – Ploaia, în traducere), și-au dat demisia în masă. Aceștia au pus pe post mesajul „NU RĂZBOIULUI” și au demisionat cu toții, în direct.

După ce platoul a rămas gol, emisia a fost înlocuită cu baletul „Lacul lebedelor”, de Ceaikovski.

Pentru rușii mai în vârstă, mesajul a fost unul înspăimântător. Se pare că de fiecare dată când au existat tensiuni politice în țară, la TV au apărut imagini din acest spectacol de balet.

Citește și – Sting, mesaj de solidaritate pentru Ucraina: „Este o pledoarie pentru umanitatea noastră comună”

Citește și – Soția lui Volodimir Zelenski, mesaj dureros pentru rușii care le ucid copiii: „Arătați-le rusoaicelor ce fac soții lor aici!”

Citește și – Se pregătește evacuarea lui Volodimir Zelenski din Ucraina. Ce planuiesc oficialii SUA și NATO

Citește și – Un senator american cere asasinarea lui Vladimir Putin. Ce mesaj a transmis în mediul online

În 1991, în timpul loviturii de stat care a dus la răsturnarea liderului sovietic Mihail Gorbaciov și, ulterior, la căderea Uniunii Sovietice, baletul „Lacul lebedelor” ar fi fost difuzat în buclă timp de zile întregi.

„Lacul lebedelor s-a transformat într-un simbol al doliului, al tristeții și al regretelor” a declarat profesorul Leonid Petrov, conform abc.net.au

Acest spectacol de balet ar fi fost folosit de televiziunea rusă încă din 1953, de la moartea lui Stalin, pentru a anunța că ceva rău s-a întâmplat, sau că un important lider politic a murit, înainte de a difuza știrea oficială.

Conform npr.org, în 1982, la moartea fostului secretar general al Uniunii Sovietice, Leonid Brezhnev, rușii au avut parte tot de „Lacul lebedelor” la TV. Apoi, același program TV a mai fost difuzat și în ’85, la moartea succesorului acestuia, Konstantin Cernenko, dar și în ’84 când Iuri Vladimirovici Andropov, șeful KGB de la acea vreme, a murit.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter