De când nu și-a mai văzut Volodimir Zelenski soția și copiii. Liderul ucrainean nu mai locuiește cu familia

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 13 aprilie 2022, 14:31

De la începutul războiului din Ucraina, președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a concentrat pe lupta militară împotriva invaziei rușilor, în timp ce soția sa, Olena Zelenska s-a implicat în problemele umanitare și ale copiilor, făcând eforturi mari pentru a crește gradul de conștientizare globală cu privire la ororile care au loc în timpul războiului.

Prima doamnă a Ucrainei a explicat, în cadrul unui interviu realizat prin e-mail de reporterul CNN Christiane Amanpour, cum se vede Ucraina atacată de ruși prin ochii ei și cum rezistă ea și familia ei. Soții Zelenski au împreună doi copii – o fată, Oleksandra Zelenska (17 ani) și un băiat, Chirilo Zelenski (9 ani). De la începutul conflictului, președintele ucrainean a rămas în biroul prezidențial, iar soția sa, alături de copii.

De când nu și-a mai văzut Volodimir Zelenski soția și copiii. Liderul ucrainean nu mai locuiește cu familia
Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei

Reporterul CNN a întrebat-o pe prima doamnă cum rezistă ea și familia ei, având în vedere situația dramatică din Ucraina.

E ca și cum ai merge pe frânghie – dacă începi să te gândești cum o faci, pierzi timp și te dezechilibrezi. Așadar, pentru a rezista trebuie doar să mergi înainte și să faci ceea ce trebuie făcut. Toți ucrainenii rezistă. Mulți dintre cei care au scăpat de atacurile rușilor, mulți dintre cei care au văzut moartea, spun că principalul leac după experiențele îngrozitoare este să acționeze, să facă ceva, să fie de ajutor. Așa rezist, încercând să-i protejez și să-i susțin pe ceilalți. Este nevoie de disciplină și responsabilitate – a explicat Olena Zelenska.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski: „Soldații ruși violează fete minore și copii foarte mici. A fost chiar și un bebeluș!”

Olga a spus că, de câteva săptămâni, ia legătura cu soțul ei doar telefonic.

Volodimir și echipa sa locuiesc, de fapt, în biroul prezidențial. Din cauza pericolelor, mi s-a interzis să stau acolo cu copiii. Așadar, de mai bine de o lună comunicăm doar telefonic – a adăugat prima doamnă a Urainei.

Soția liderului de la Kiev a mai vorbit și despre cât de devastator a fost să vadă copiii ucraineni suferind din cauza războiului, având în vedere că principalul domeniu al muncii ei este legat de ajutorarea a copiilor.

Copiii și nevoile lor sunt unul dintre principalele domenii ale muncii mele, pe lângă asigurarea egalității drepturilor pentru toți ucrainenii. Înainte de război, am lansat o reformă a alimentației școlare, pe care am pregătit-o de câțiva ani. Reforma presupune o alimentație gustoasă și sănănoasă pentru a reduce riscurile de mbolnăvire în rândul copiilor.

Cum mă simt acum? Simt că am fost aruncați cu decenii în urmă. Acum nu mai vorbim despre mâncare sănătoasă, ci despre mâncare în general. Vorbim despre supraviețuirea copiilor noștri. Jumătate dintre copiii noștri au fost forțați să plece în străinătate, mii au fost afectați fizic și psihic – a mai spus Olena.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter