Cum a aflat un ucrainean că familia lui a fost ucisă de soldații ruși

De Unica.ro, pe

Serhiy și Tetiana Perebyinis se știau de pe vremea liceului, dar au devenit soț și soție câțiva ani mai târziu, după ce s-au reîntâlnit întâmplător într-un club. S-au căsătorit în 2001 și locuiau lângă Kiev cu cei doi copii, Mykyta, în vârstă de 18 ani, și Alisa, în vârstă de 9 ani, și cu cei doi câini pe care îi aveau, Benz și Keks.

După începerea războiului din Ucraina, familia Perebyinis s-a mutat rapid mai aproape de Kiev, în Irpin. Blocul în care locuiau a fost bombardat de ruși, așa că doamna Perebyinis și cei doi copiii s-au adăpostit în subsolul clădirii. Serhiy a fost nevoit să plece în estul Ucrainei pentru a-și îngriji mama bolnavă.

În locul unde se adăpostiseră soția lui Serhiy și copii lui, situația devenea din ce în ce mai alarmantă, zona respectivă fiind în permanență bombardată de trupele rusești. Așa că Tetiana a decis să-și ia copiii să să plece în Kiev. Cei trei și-au făcut bagajele și împreună cu un voluntar al unei biserici locale, Anatoly Berezhnyi (26 de ani), au plecat spre ieșirea din oraș. În cursul zilei de duminică (6 martie) toți patru au fost uciși într-un atac al rușilor.

Citeşte şi: Toți angajații unei televiziuni rusești au demisionat în direct

La scurt timp după tragedie, o fotografie cu trupurile lor neînsufelțite căzute pe asfalt a apărut în mediul online, pe Twitter.

Serhiy Perebyinis a văzut poza și a realizat că cei uciși din imagine erau chiar soția și copiii lui. Bărbatul a recunoscut bagajele și hainele familiei.

“Am recunoscut bagajul și așa mi-am dat seama”, a povestit Serhiy Perebyinis pentru New York Times.

Chiar cu o seară înainte de tragedie, Serhiy a vorbit cu soția sa și i-a spus cât de rău îi pare că nu poate fi lângă ea și lângă copii.

Citeşte şi: „În război nu ești femeie sau bărbat. Ești soldat!” Povestea unei tinere din Kiev care s-a înrolat în Forțele Armate

“I-am spus să mă ierte că nu o pot apăra. Eu am plecat de lângă ea să am grijă de o altă persană, dar pe ea și pe copii nu i-am putut proteja. Ea mi-a spus să nu-mi fac griji” – a mai mărturisit bărbatul îndurerat.

Câteva zile mai târziu, povestea lui tragică s-a viralizat în mediul online, după ce Serhiy a făcut o postare emoțonantă pe Facebook în care spune că experiența lui a fost ca scenariul unui film de groază.

Prieteni, vă mulțumesc tuturor pentru susținere. Încerc să rezist, dar e foarte greu.

A patra zi în picioare, mii de kilometri de drum. M-am întors la Kiev.

Astăzi a fost o zi grea din toate punctele de vedere. Morgile sunt pline de civili uciși din Irpen, Buchi, Gostomel.

Experții judiciari nu au timp să emită concluzii și, prin urmare, înmormântarea este amânată. Nu putem influența situația, oamenii stau acolo. În atmosferă este ca un film horror. Toate astea sunt greu de privit când iubita ta soție zace într-o geantă neagră pe podea.

Luat de la clinica veterinară și îngropat corpul lui Keks.

M-am întâlnit cu corespondenți, martori ai acestor evenimente. Mi-au înmânat câteva dintre obiectele personale lăsate pe stradă lângă cadavre. Voi lupta pentru a mea până la capăt! – a transmis bărbatul îndoliat în mediul online.

Foto – Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter