Ce i-a spus un militar britanic mamei sale, înainte să se predea rușilor în Mariupol

De Unica.ro, pe

Un britanic care luptă alături de forțele armate ucrainene în Mariupol și-a anunțat familia și prietenii că unitatea sa se va preda armatei ruse.

Tânărul britanic Aiden Aslin, originar din Newark, Nottinghamshire, este pușcaș marin în forțele armate ucrainene de cinci ani. În ultimele săptămâni unitatea sa a luptat pentru apărarea orașului port Mariupol, care a fost încercuit de forțele armate ale Moscovei la începutul lunii martie.

Citește și: Adrian Alexandrov, după condamnarea Elenei Udrea: „Ați luat abuziv mama de lângă copilul ei!”

Președintele Consiliului Județean Hunedoara s-a dat drept pacient la Urgențe, după mai multe reclamații. Cum l-a tratat personalul medical

Cristina Bâtlan de la „Imperiul leilor”, divorț după 26 de ani de căsnicie: „Am aflat după cinci sau patru ani că mă înșală”

Gabriela Prisăcariu, ironie la adresa Mihaelei Rădulescu. „Scuze”

Ce i-a spus un soldat britanic mamei sale, înainte să se predea rușilor în Mariupol

Ang Wood, mama militarului, a declarat pentru BBC, citat de Adevărul, că în ultima conversație telefonică cu fiul ei, acesta i-a spus că nu are de ales și trebuie să se predea rușilor.

M-a sunat şi mi-a spus că nu mai au arme pentru a lupta. Îmi iubesc fiul. El este eroul meu. Au dus o luptă infernală. Dar el părea să fie bine. Boris (n.r – Boris Johnson, premierul Marii Britanii) trebuie să îl doboare pe Putin, a mai spus mama lui Aiden Aslin.

Și un prieten al pușcașului marin a declarat că a vorbit la telefon cu Aidin şi i s-a spus că unitatea a rămas fără mâncare, muniţie şi provizii.

Ei nu pot ieşi. Nu pot riposta. Aşa că nu au avut de ales. Sunt sigur că, dacă ar mai fi avut un glonţ, ar fi tras, a declarat Brennan Philips.

Rușii au declarat recent că au cucerit portul din Mariupol. De asemenea, militarii din a 36-a Brigadă de Pușcași Marini a Ucrainei au transmis că deși nu și-au părăsit pozițiile din Mariupol, așa cum s-a vehiculat, orașul este încercuit, iar ei au rămas fără provizii de muniție sau mâncare.

Sursă foto: Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter