Câte persoane şi-au pierdut viaţa în încercarea de a-şi face selfie-ul perfect

De Ioana Tătaru, pe
Dezvoltarea reţelelor de socializare a venit la pachet cu dorinţa oamenilor de a-şi face cât mai multe selfie-uri în mediul online pentru a arăta cât de fericiţi sunt sau cât de bine se simt în diverse ipostaze. 

Potrivit unui studiu, citat de BBC între anul 2011 şi anul 2017, 259 de oameni au murit încercând să obţină selfie-ul perfect

Studiul publicat de U.S. National Library of Medicine a luat în evidenţă toate cazurile de deces documentate ca fiind rezultatul unor accidente survenite în timp ce victima folosea telefonul mobil pentru pozele de tip selfie.

În India s-au semnalat cele mai multe decese în rândul persoanelor care încercau să îşi facă selfie-ul perfect

Selfie-in-India

Aproximativ jumătate dintre decese au fost semnalate în India, aceasta fiind ţara cu cea mai mare proporţie de locuitori încadraţi la grupa de vârstă sub 30 de ani, predispuşi în a lua parte la activităţi riscante mai mult decât celelalte grupe de vârstă. Rusia, Statele Unite şi Pakistan au fost de asemenea, printre primele ţări în care s-au înregistrat decese în urma folosirii aparatelor de fotografiat. Motivele concrete ale decesului ar fi: atacarea de către animale, înecul, electrocutarea, căderea de la înălţime, incendiile, manevrarea nepotrivită a armelor de foc, incidente în timpul folosirii mijloacelor de transport, dar şi alte cauze neprecizate. Decesele survenite ca urmare a încercărilor de obţinere a fotografiilor de tip selfie se împart în două categorii principale: cele cauzate de participarea voluntară la activităţi riscante cum ar fi căţărarea la înălţime şi cele survenite din neatenţie în timpul desfăşurării unor activităţi obişnuite.

Specialiştii recomandă delimitarea unor zone în care selfie-urile să fie interzise

Specialiştii recomandă delimitarea unor zone în care selfie-urile să fie interzise, cum ar fi: traseele montane, clădirile înalte sau chiar lacurile.

Potrivit specialiştilor, adulţii care sunt pasionaţi de selfie-uri suferă de singurătate

Adulţii care sunt pasionaţi de selfie-uri suferă de singurătate, anunţă psihologii thailandezi, potrivit rezultatelor unui studiu recent, la care au luat parte 300 de persoane, cu vârste cuprinse între 22 şi 24 de ani. Persoanele care cer atenţia celor din jur acordă mult timp reţelelor de socializare şi îşi fac poze destul de des. Potrivit experţilor thailandezi, selfie-ul este un fenomen toxic, o formă de narcisism şi un strigăt după atenţie întemeiat pe singurătate.

Citeşte şi: Regina selfie-urilor a murit după o banală vizită la un chiropractor

Medicii avertizează: Selfie-urile provoacă riduri fine şi mici pete pe faţă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter