Băiețelul ucrainean de 11 ani care a trecut singur granița în Slovacia s-a reunit cu familia sa

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 18 martie 2022, 09:57

Băiețelul de 11 ani care a reușit să treacă singur granița dintre Ucraina și Slovacia în data de 5 martie, s-a reunit cu familia sa.

Hassan Pisecka, băiețelul de 11 ani din Ucraina, a fugit din Zaporojie și a străbătut singur peste 1000 de km pentru a trece în țara vecină, Slovacia. A apărut la graniță cu un rucsac în spate, o pungă de plastic, un pașaport învelit în hârtie, un număr de telefon scris pe mână și un bilețel legat de talie. Autoritățile slovace l-au numit „eroul nopții” pe micuțul care a impresionat o lume întreagă cu povestea lui.

Acestea au sunat la numărul de telefon de pe mâna băiatului și l-au reunit pe micuț cu rudele sale din Slovacia. Potrivit informațiilor oferite pe pagina de Facebook a Poliției Republicii Slovace, frații mai mari ai lui Hassan erau deja la Bratislava. Cel mai mare dintre ei, care are 20 de ani, studiază acolo.

A venit singur pentru că părinții lui au trebuit să rămână în Ucraina. Voluntarii l-au îngrijit, l-au dus într-un loc cald și i-au dat de mâncare și de băut. A cucerit pe toți cu zâmbetul, neînfricarea și determinarea lui demnă de un adevărat erou, a transmis atunci ministerul de interne slovac într-o postare pe rețelele de socializare.

Într-o emisiune TV, Hassan a mărturisit că cea mai înfricoșătoare parte a drumului său către libertate și pace a fost călătoria într-un vagon extrem de aglomerat, înconjurat numai de străini. De asemenea, băiețelul a dezvăluit că nu se gândește la viitor, dar este fericit că este în siguranță, alături de cei dragi.

Băiețelul ucrainean de 11 ani care a trecut singur granița în Slovacia s-a reunit cu familia sa

Mama băiatului, care este văduvă, a rămas în orașul lor natal Zaporojie, unde trupele ruse au lovit o centrală nucleară la începutul lunii martie, pentru a continua să aibă grijă de mama ei în vârstă și imobilă, care nu a putut să fugă. Acesta și-a pus băiatul într-un tren după ce frații lui s-au asigurat că poate ajunge singur în Slovacia.

Citește și: Volodimir Zelenski, vizită într-un spital cu militari răniți. Ce le-a transmis președintele Ucrainei

Ștefan Stan, primele declarații după probleme de sănătate ale soției lui, Simona

Soldat rus, capturat de ucraineni: „Trebuie să oprim războiul, tovarășe președinte. Mi-e foarte rușine de mine și de tine, tovarășe președinte”

Iubita lui Vladimir Putin, afectată de sancțiunile aplicate de SUA în contextul războiului din Ucraina

Amenințarea bombardamentului rusesc a convins-o pe femeie să încerce măcar să scape împreună cu mama sa. Și-au luat și cățelușul. După o călătorie foarte dificilă cu trenul de evacuare, au reușit să ajungă în Slovacia, iar acum toată familia s-a reunit.

Călătoria cu trenul a fost foarte dificilă. Dar a trebuit să scăpăm pentru ca familia noastră să poată fi din nou împreună. Aș dori să mulțumesc din inimă tuturor. Acum trebuie să începem de la zero. Am pierdut tot ce aveam, dar suntem sănătoși, a mărturisit femeia, potrivit dailymail.co.uk.

Nu a fost prima dată când familia lui Hassan a fugit de război. Au trebuit să părăsească Siria brusc cu ani în urmă. Tatăl nu a supraviețuit.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter