Avertismentul lui Serghei Lavrov despre Al Treilea Război Mondial: „Pericolul este grav, este real”

De Unica.ro, pe

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a atras atenția că există un pericol real ca Al Treila Război Mondial să izbucnească pe fondul conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Seghei Lavrov a mai spus că livrările de armament ale Occidentului către Ucraina înseamnă că alianţa NATO este „în esenţă implicată în război cu Rusia”.

Aceste arme vor fi o ţintă legitimă pentru acţiunea militară a Rusiei în contextul operaţiunii speciale. Au fost vizate instalaţiile de depozitare din vestul Ucrainei de mai multe ori (de către forţele ruse). Cum poate fi altfel?

NATO, în esenţă, este angajată într-un război cu Rusia printr-un proxy şi înarmează acel proxy. Războiul înseamnă război, a declarat acesta.

Avertismentul lui Serghei Lavrov despre Al Treilea Război Mondial: „Pericolul este grav, este real”

Ministrul Afacerilor Externe rus a mai susținut că există riscul escaladării conflictului prin utilizarea armelor nucleare. El a declarat, de asemenea, că Rusia a făcut multe pentru a susține principiul de a lupta pentru a preveni cu orice preț războiul nuclear.

Aceasta este poziția noastră cheie pe care ne bazăm. Riscurile sunt acum considerabile. Nu aș vrea să ridic aceste riscuri în mod artificial. Mulți ar dori asta. Pericolul este grav, este real. Nu trebuie să-l subestimăm, a spus Serghei Lavrov, potrivit Libertatea.

Totodată, diplomatul rus a asigurat că Rusia vrea să continue negocierile cu Ucraina. El l-a acuzat însă pe președintele Zelenski că se preface că negociază.

Este un actor bun (…), dacă ne uităm atent şi citim atent ce spune, veţi vedea mii de contradicţii, a declarat Lavrov.

Aceste declarații vin după ce şeful Pentagonului Lloyd Austin şi secretarul de stat american Antony Blinken s-au întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev, iar Austin a estimat că Ucraina poate câștiga războiul.

Primul lucru pentru a câştiga este să crezi că-l poţi câştiga. Şi (ucrainenii) sunt convinşi că pot câştiga (…). Ei pot câştiga dacă au echipamente bune, susţinere, a declarat Austin. 


Ce spune Dmitro Kuleba, despre declarația lui Serghei Lavrov

După declarația lui Serghei Lavrov, Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, a transmis un mesaj pe Twitter.

Citește și: Gabriela Cristea, cu fiica cea mică la spital de Paște. „Noi suntem niște părinți extrem de responsabili”

Prințesa Charlene de Monaco „aproape a murit”, după o intervenție chirurgicală

Cum a ajuns tatăl Deliei să trăiască în mânăstire: „Până la 40 de ani, eram ateu!”

Ce condiție i-a impus Jennifer Lopez lui Ben Affleck în contractul prenupțial

Rusia pierde ultima speranță de a speria lumea astfel încât să nu mai sprijine Ucraina. Așa se explică discuția despre pericoulul real al celui de-Al Treilea Război Mondial. Asta înseamnă doar că Moscova simte înfrângerea în Ucraina. De aceea, lumea trebuie să-și dubleze sprijinul pentru Ucraina pentru ca noi să învingem și să apărăm securitatea europeană și globală, a transmis acesta.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter