Avertismentul lui Alexandr Lukașenko: „Trimiterea de trupe pentru menținerea păcii în Ucraina ar putea declanșa al Treila Război Mondial”

De Unica.ro, pe

Alexandr Lukașenko, președintele Belarusului, a transmis un avertisment pentru NATO, în contextul propunerii Poloniei de a trimite în Ucraina trupe internaționale de menținere a păcii.

Alexandr Lukașenko, aliatul lui Vladimir Putin, care a permis forțelor armate ruse să intre pe teritoriul său pentru a ajunge în Ucraina, a răspuns propunerii Poloniei de a trimite „forţe de menţinere a păcii” NATO în Ucraina cu un avertisment.

Citește și: Cum arata vila de lux a lui Liviu Vârciu

Mesajul lui Volodimir Zelenski la o lună de când a început războiul: ″Întâlniţi-vă în pieţe, pe străzi, arătaţi-vă şi faceţi-vă auziţi!”

Buna Vestire sau Blagoveștenia. Tradiții și obiceiuri creștine

Klaus Iohannis, retras la fotografia de grup cu liderii NATO

Avertismentul lui Alexandr Lukasenko cu privire la trimiterea de trupe NATO în Ucraina

Situația este foarte gravă și foarte tensionată. Realizați că acest lucru înseamnă un Al Treilea Război Mondial? Sau ce? Credeți că vom sta pe margine? Ei ne vor călca pur și simplu în picioare, nu vom avea timp nici măcar să scoatem un sunet?, a spus Aleksandr Lukașenko, potrivit Digi24.

Și oficialii de la Kremlin au susținut că o astfel de acțiune „ar fi o decizie foarte nesăbuită și extrem de periculoasă”, care ar duce la o confruntare directă între forțele Alianței Nord-Atlantice și forțele armate ale Rusiei.

Acesta va fi ciocnirea directă dintre forţele armate ruse şi cele ale NATO, pe care toată lumea nu numai că a încercat să o evite, dar a spus că nu ar trebui să aibă loc în principiu, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a declarat, de asemenea, că „nu intră în discuţie desfăşurarea de trupe ale NATO şi nici de avioane în Ucraina”. Acesta răspuns a venit la cererea Poloniei de trimitere a unor trupe ale NATO în Ucraina, în cadrul unei misiuni de pace care să asigure evacuarea populaţiei civile prin coridoare umanitare din zonele unde se duc lupte între trupele ucrainene şi cele ruse.

După summit-ul NATO de la Bruxelles, acesta a mai spus că aliații au decis să ofere sprijin logistic Ucrainei, dar a precizat încă o dată că nu se vor trimite trupe pentru menținerea păcii.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter