Țara în care trebuie să aștepți 6 luni pentru vaccin dacă ai avut COVID-19

De Unica.ro, pe

Persoanele sub 55 de ani fără probleme majore de sănătate care s-au vindecat de COVID-19 trebuie să aștepte șase luni de la diagnosticare pentru a primi un vaccin în Spania, conform Reuters, citat de Agerpres.

Decizia a fost luată de Minsiterul Sănătății din Spania. Reprezentanții instituției au motivat decizia cu argumentul că în acest interval de șase luni, reinfectarea cu SARS-CoV-2 se poate produce doar „în mod excepțional”, după cum relatează Libertatea.

În Spania, singurele persoane sub 55 de ani care au fost vaccinate sunt cadrele medicale. Momentan, persoanele de peste 55 de ani și cele care prezintă riscuri de sănătate, fiind mai vulnerabile la reinfectare, vor prezenta excepția de la această regulă.

Această măsură este una provizorie, ea putând fi revizuită în funcție de noile cercetări. Ea este valabilă pentru toate cele trei vaccinuri disponibile momentan în Europa (Pfizer, Moderna și AstraZeneca).

Reprezentanții Ministerului Sănătății din Spania au subliniat și faptul că nu este nevoie ca oamenii să facă un test de anticorpi înainte de vaccinare.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter