Fostul tenismen Alexander Dolgopolov, la război în Ucraina: „Am ajuns în Kiev și sunt pregătit să îmi apăr țara”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 17 martie 2022, 11:02

Alexandr Dolgopolov, fost număr 13 în clasamentul ATP, s-a întors în Ucraina pentru a se înrola în armată. Fostul tenismen a mărturisit că s-a antrenat în Turcia cu un fost militar.

Alexandr Dolgopolov, în vârstă de 33 de ani, a transmis că este pregătit să se lupte cu arma în mână pentru țara sa. Acesta a povestit că era în Turcia atunci când a început războiului și s-a antrenat cu un fost militar pentru a putea reveni în Ucraina, să lupte împotriva armatei ruse.

Războiul m-a prins în Turcia. Am ajuns acolo cu o zi înainte să înceapă. (…) Am început să mă pregătesc cu arme adevărate. Am avut noroc că eram pe teritoriul Turciei și că un fost militar m-a ajutat. El a fost deschis și mi-a înțeles problemele.

Bineînțeles că nu te transformi într-un Rambo într-o săptămână, dar deja mă simt confortabil cu armele, în 3 din 5 încercări pot ținti capul adversarului de la o distanță de 25 de metri, a spus sportivul.

Citește și: Klaus Iohannis, despre presiunea războiului din Ucraina asupra României: „Din păcate, valorile noastre sunt în aceste zile sub asediu”

Volodimir Zelenski, vizită într-un spital cu militari răniți. Ce le-a transmis președintele Ucrainei

Iubita lui Vladimir Putin, afectată de sancțiunile aplicate de SUA în contextul războiului din Ucraina

Soldat rus, capturat de ucraineni: „Trebuie să oprim războiul, tovarășe președinte. Mi-e foarte rușine de mine și de tine, tovarășe președinte”

Alexander Dolgopolov a plecat înarmat în Ucraina

Alexandr Dolgopolov, care a câștigat trei titluri ATP înainte de a se retrage în 2021 după numeroase accidentări, a mai spus că înainte de merge în Ucraina a strâns câte arme și echipamente militare a putut.

Am plănuit atent revenirea acasă. Am găsit câțiva oameni care zburau spre Ucraina din Statele Unite. Fiecare a strâns cât de multe arme a putut. Ne-am întâlnit în Zagreb, de unde am mai cumpărat niște aparate cu scanare termală, alte arme și alte lucruri necesare pentru apărare.

Acum, după mult timp și cu ajutorul multor oameni, am trecut granița din Polonia. Am ajuns în Kiev și sunt pregătit să îmi apăr țara. E patria mea și voi face tot ce pot pentru ea. (…) Voi fi în Kiev acum și pentru totdeauna!, a mai transmis acesta pe rețelele de socializare.

Pe contul său de Twitter, Dolgopolov a postat o imagine cu o armă, o vestă antiglonț, o cască, o centură și un încărcător, alături de mesajul: „Obișnuiam să folosesc rachete și racordaje. Acum folosesc astea”.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter