26 de pasageri sunt blocați în aeroportul din Paris de trei săptămâni din cauza restricțiilor COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 19 martie 2021, 12:40
De trei săptămâni, 26 de pasageri algerieni sunt blocați în aeroportul Charles de Gaulle din Paris din cauza restricțiilor COVID-19. Oamenii plecaseră din Marea Britanie și voiam să ajungă în Algeria. 

26 de pasageri algerieni, bărbați, femei și copii, care plecaseră din Marea Britanie către Alegeria, au fost rămas blocați în zona de tranzit a aeroportului Charles de Gaulle din Paris. Oamenii nu și-au putut continua călătoria din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, iar de trei săptămâni trăiesc în Terminalul 2 al aeroportului.

Pasagerii blocați în aeroport dorm pe scaune sau pe jos

Deși toți aveau dovada testului negativ COVID-19, compania aeriană Air Algeria nu le-a permis să se îmbarce în avionul către Algeria. De vină ar fi fost noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 care a a apărut în Marea Britanie. Pasagerii au primit inițial bonuri de masă de la compania algeriană, însă acestea le-au fost restrase după ce au refuzat să se întoarcă la Londra.

„Toată lumea are motive personale importante pentru a merge în Algeria. Soția mea este acolo și a avut COVID. Am renunțat la apartamentul meu și la locul de muncă, altfel m-aș întoarce în Marea Britanie”, a spus unul dintre bărbați, potrivit Digi24.

Toți cei 26 de călători algerieni, printre care două fetițe și o femeie de 75 de ani, dorm pe scaune sau pe podea și mănâncă ceea ce le oferă alți pasageri. Aceștia au acces la dușuri într-o zonă a aeroportului unde există un hotel, dar plătesc 20 de euro pentru a le folosi. De asemenea, primesc zilnic vizita unui medic.

„Este groaznic aici. Cât timp poți să dormi pe podea înainte să cedezi? Două săptămâni, trei săptămâni, patru?”, a mai spus bărbatul, în timp ce așteaptă ca autoritățile algeriene să le permită să își continue călătoria.

Citește și: Ce bărbați din showbizul românesc i-au „făcut avansuri” Mariei Constantin

Cum au fost surprinși Jennifer Lopez și Alex Rodriguez, după ce s-a spus că s-au despărțit

Mama lui Augustin Viziru, internată după ce s-a infectat cu noul coronavirus: „Am dus-o la Matei Balș cu Salvarea”

Cum au ales Gina Pistol și Smiley numele fiicei lor, Josephine Ana

Un bărbat a trăit 18 ani în aeroportul din Paris după ce și-a pierdut documentele

Mehran Karimi Nasseri, un refugiat iranian a trăit 18 ani în salonul de plecări al Terminalului nr.1 de pe Aeroportul Internațional Charles de Gaulle din Paris. Bărbatul, care studiase timp de trei ani în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, ar fi fost exilat din țara lui în anii ’70 și a primit statut de refugiat în Belgia.

După mai mulți ani, a decis să se mute în Marea Britanie, mama lui având origini scoțiene, și a plecat cu un avion care a avut escala la Paris. Când a ajuns pe aeroportul din Londra ar fi constatat că bagajul său, în care avea și actele de refugiat, i-a fost furat, potrivit a1.ro.

Mehran Karimi Nasseri

Deși a susținut că mama lui lucrează ca asistent medical în Scoția, Nasseri nu a avut dovezi care să confirme că spune adevărul. Autoritățile britanice l-au trimis înapoi în Franța. Fără documente, bărbatului nu i s-a permis să intre în țara, nici să se întoarcă în Belgia sau să fie trimis în țara lui natală, după ce solicitase azil politic.

Nasseri a stat în terminalul aeroportului timp de 18 ani, din 26 august 1988 până în iulie 2006, când s-a îmbolnăvit și a fost internat în spital. După ce s-a însănătoșit, a fost preluat de Crucea Roșie, care i-a găsit adăpost la un azil din Franța, unde trăiește și acum. 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter