Secretul celei mai bune tarte cu mere și scorțișoară. Desertul toamnei, după rețeta Mirelei Vaida

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 03 noiembrie 2021, 16:50

Mireala Vaida a pregătit un desert delicios, de toamnă, pentru copii ei. Prezentatoarea de la “Acces Direct” a preparat o tartă cu mere și scorțișoară după o rețetă pe care a învățat-o de la bunicii ei.

Vedeta de televiziune a postat în mediul online rețeta, pentru ca fiecare să se poată bucura de această prăjitură minunată. Pentru a avea garanția celei mai savuroase și aromate tarte, Mirela Vaida are și un mic truc culinar. Ea stropește tarta cu puțin cogniac înainte de a o pune la copt.

„Vă prezint modul de preparare și ingredientele unei rețete delicioase de tartă cu mere. Pentru blat nu e nevoie de multă muncă în bucătărie. Îl faceți simplu din trei ingrediente: făină, zahăr și unt. Pentru umplutura prăjiturii, e nevoie de mere, scorțișoară, zahăr vanilat și aromă de cognac”, a scris Mirela Vaida în prezentarea re’etei pe canalul ei de YouTube.

Haideși să vedem cum se pregătește acest desert.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 200 g unt
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 500 g făină
  • 100 g iaurt

Citeşte şi: Mirela Vaida prepară ciorbă de fasole cu afumătură ca la mama acasă

Pentru umplutură:

  • 12 mere mari
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 lingurite scorţişoară
  • 100 g stafide
  • coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare:

Secretul celei mai bune tarte cu mere și scorțișoară. Desertul toamnei, după rețeta Mirelei Vaida

Într-un bol se cerne făina și se adaugă în mijlocul ei untul moale tăiat cuburi, uleiul, un praf de sare și iaurtul. Se amestecă totul bine până obținem un aluat consistent. Bolul cu aluat se acoperă cu o folie din plastic și se pune la frigider timp de 30 de minute. Între timp, merele se spală, se curăță și se taie felii. Fructele se acoperă cu zahărul, vanilia, scorțișoara, stafidele și coaja rasă de lămâie. Totul se lasă timp de 10-15 minute, la temperature camerei, până se formează un sirop.

Citeşte şi: Cum prepară Mirela Vaida cea mai gustoasă ciorbă cu 100 de perișoare

Aluatul rece se întinde și se așează în forma de copt. Pest eel se aranjează merele, în formă de spirală, iar apoi se stropesc cu siropul rezultat mai devreme și cu puțin cognac. Pe deasupra, tarta se pudrează cu un pic de scorțișoară. Tarta se pune în coptor și se ține circa 50 de minute. După răcire, tarta se pudrează cu zahăr. Poftă bună!

Foto – captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter