Rețeta „puiului de logodnă”. Meghan Markle și Emily Blunt au fost cerute în căsătorie după ce au testat preparatul

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 29 octombrie 2021, 12:13

Ați auzit până acum de “engagement chicken”? “Puiul de logodnă”, cum se traduce în limba română, este o rețetă cu totul deosebită despre care se spune că face minuni în cuplu. Se pare că mondenități din showbiz-ul internațional precum Meghan Markle sau actrița Emily Blunt au gătit acest fel de mâncare partenerilor lor de viață, iar la scurt timp au fost cerute în căsătorie.

Sună ca o poveste de adormit copiii, dar dacă trucul acesta culinar a funcționat în cazul lor, poate chiar este ceva special legat de acest preparat.

Rețeta puiului de logodnă aparține Inei Garten, un chef renumit și foarte, foarte apreciat în Statele Unite ale Americii.

În urmă cu patru ani, în 2017, când Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat că s-au logodit, ei au dezvăluit că în seara magică în care s-a întâmplat totul au mâncat acest pui chiar înainte ca Harry să îngenuncheze și să pună întrebarea cea mare

Citeşte şi: Cum prepară Meghan Markle banana bread, desertul preferat al prințului Harry

“S-a întâmplat la începutul lunii (n.r. – noiembrie, 2017), aici la conac. Era o seară tipică pentru noi. Încercam să pregătim un pui și, surpriză, toată seara a devenit dintr-o data foarte romantică. S-a pus într-un genunchi…”, spunea Markle, în urmă cu câțiva ani, potrivit insider.com.

“Nu există nimic mai delicios sau mai impresionant decât un pui gătit perfect. Dacă folosești rețeta Inei Garten, dai lovitura. Eu am dus la diverse petreceri puiul pregătit astfel și mi-am făcut o mulțime de prieteni”, a adăugat Ducesa de Sussex.

Actrița Emily Blunt a testat și ea rețeta puiului de logodnă, iar rezultatul a fost același ca în cazul lui Meghan.

“Cui nu-i place puiul la cuptor? Eu ador rețeta Inei Garten. Se numește ‘pui de logodnă’. Când cineva îl prepară, atunci urmează o cerere în căsătorie”, dezvăluia Emily, în urmă cu câteva luni.

Emily Blunt s-a logodit cu iubitul ei, actorul John Krasinski, după ce au savurat acest pui nemaipomenit.

Citeşte şi: Emily Blunt a născut o fetiţă. Vezi cum s-a manifestat soţul ei!

Dar am lăudat destul acest fel de mâncare, este momentul să aflăm rețeta.

Cum se prepară puiul de logodnă după rețeta Inei Garten.

Ingrediente:

1 pui întreg

Sare și piper proaspăt măcinat

2 lămâi

1 căpățână de usturoi tăiată pe jumătate, pe orizontală

Ulei de măsline

2 cepe, curățate și feliate subțire

120 ml vin alb

120 ml supă de pui

1 lingură de făină

Mod de preparare:

Puiul se sărează și piperează pe interior și pe exterior. Lămâile se taie în câte patru bucăți. 2 bucăți de lămâie se pun în interiorul puilui, împreună cu căpățâna de usturoi tăiată pe jumătate. Exteriorul puiului se unge bine cu ulei de măsline, apoi se mai sărează și piperează o dată.

Se leagă picioarele puiului cu o sfoară, iar vârfurile aripilor se poziționează pe lângă piept, să nu se ardă. Puiul se pune într-o tigaie potrivită.

Citeşte şi: Meghan Markle citește povești pentru copii purtând bijuterii de sute de mii de dolari

Se amestecă, într-un bol mare, restul lămâilor, ceapa feliată, 2 linguri ulei de măsline, 1 linguriță de sare și o jumătate linguriță de piper. Amestecul se pune în tigaie, în jurul puiului.

Puiul se ține la cuptor aproximativ 1 oră și 15 minute, până devine auriu. Puiul se scoate pe un platou și se lasă acoperit cu o folie din aluminiu, pentru a se odihni.

Separat, tigaia cu lămâi și ceapă se pune pe flacăra aragzului la foc mediu. Se adaugă vinul și se amestecă bine, pentru a dezlipi resturile caramelizate pe de fundul tigăii. Urmează supa de pui, iar apoi se presară făina amestecând continuu până la îngroșarea sosului. Se mai lasă un minut pe foc.

Puiul se porționează pe platou și se servește împreună cu sosul. Poftă bună!

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter