Pepene: reţete simple, dulceaţă şi dietă

De Adina Radu, pe

Pepene: fructul preferat al verii! Ne place pentru că e gustos, hidratează şi nu îngrasă! Pentru multe dintre noi mesele cu pepene sunt cele…
mai frecvente în sezonul cald.

Reţetele pe bază de pepene rosu sau galben sunt multe, deşi unii consideră că varianta proaspătă este cea mai bună. Într-adevar e indicată, dar de ce să nu profităm de pepenii care invadează pieţele vara şi să ne bucuram de gustul lor şi când vine frigul.

Pepene roşu

Nectar de pepene roşu  – un cocktail reuşit, ideal când afară temperatura depaşeşte 30 de grade. E simplu de preparat, iar ingredietele le are oricine în frigider vara. Apoi aşează-te la umbră şi savureaza nectarul de pepene rece!
Mix de pepene vanilat – un desert de care te vei îndrăgosti. Pepene roşu şi pepene galben, alături de o îngheţată de vanilie. Ce poate fi mai delicios!

Pepene galben

Înghetata de pepene galben – dacă vrei un desert sofisticat atunci ia un pepeneşi amestecă-l cu îngheţata de vanilie şi câteva frunze de mentă.

Sirop de pepene galben – poţi obţine o băutură specială din pepene galben. Nu ai nevoie decât de pepene galben, puţin zahar şi lamâie. Dacă vrei un gust aparte, adaugă niste esenţă de rom şi în felul acesta obţii una dintre cele mai răcoritoare băuturi ale verii.

Dulceaţă de pepene galben

Dulceaţă de pepene galben – alege un pepene galben cu miez tare şi parfumat, adaugă zahar, suc de lămâie şi puţin vin. Te vei convinge singură că ai obţinut un desert cu un gust unic!

Dulceaţă de pepene verde

Dulceaţă de pepene roşu – păstreaza savoarea de pepene roşu şi atunci cand vremea acestui fruct deosebit se va fi dus. Dulceaţa de pepene roşu este uşor de facut.

Cura de pepene

Cura cu pepene verde – nu este un secret pentru nimeni. Pepenele e bogat în apă, are putine calorii şi te ajuta să slăbeşti rapid şi sănătos.  În două săptămâni poţi scăpa de mai mult de 4 kilograme! Fară prea mult efort cura de pepene poate sa te ajute sa te menţii în formă, să slabeşti si să arăţi senzaţional pe plajă!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter