Muşchiuleţ cu roşii coapte

De Unica.ro, pe

Eu mănânc porc destul de rar, în general mă bucur mai mult la pui (şi cel mai mult la peşte). Dar aseară m-a pălit rău pofta de muşchi de porc, pe de-o parte pentru
că n-am mai mâncat de foarte mult timp, pe de altă parte pentru că, atunci când am văzut muşchiuleţul în galantar, mi-am imaginat instant combinaţia de arome pe care i le pot adăuga prin marinare. O reţetă pentru prietena de la Unica.

Ingrediente

–    1 muşchiuleţ de porc (cam 500 g)
–    50 ml zeamă de lămâie
–    100 ml ulei extravirgin de lămâie
–    1 lingură sos Worchestershire
–    1 linguriţă seminţe de chimen
–    1 linguriţă seminţe de coriandru
–    2-3 boabe de ienibahar
–    2 păstăi de anason stelat
–    1 lingură de salvie tocată
–    8-10 roşii cherry
–    4 căţei de usturoi
–    1 lingură de busuioc uscat, mărunţit
–    1 lingură de cuişoare
–    sare, piper

Reţetă

Am măcinat chimenul, coriandrul, anasonul şi ienibaharul. Le-am amestecat cu uleiul de măsline şi zeama de lămâie. Am mai pus salvia şi sosul Worchestershire şi le-am amestecat bine.

Am curăţat muşchiul, l-am spălat şi l-am uscat cu şervete de hârtie. Apoi am făcut din loc în loc nişte înţepături în el, în care am înfipt cuişoare.
Apoi l-am pus în marinadă, am acoperit cu folie alimentară şi am dat vasul la frigider pentru vreo 3 ore.

L-am lăsat cam 3 ore la frigider, acoperit de folie alimentară. Când a venit vremea, am încins cuptorul Vitacook la 250 de grade, vreo 5 minute. Apoi am pus muşchiul marinat pe grătarul mic. Sub el am pus tava, ca să se scurgă grăsimea în ea şi nu direct în vas. L-am lăsat 30 de minute la 200 de grade.

După 20 de minute l-am întors, ca să se rumenească pe ambele părţi. (dacă n-aveam Vitacook, îl puneam într-o tavă la cuptor, 40-50 de minute la foc mediu, să se facă încet şi să se pătrundă bine).

Când mai erau cam 10 minute până să fie gata (îmi arăta cronometrul de la Vitacook), am tăiat roşiile cherry în jumătăţi.

Într-o tigaie antiaderentă, am încins o lingură de ulei de măsline. În el am pus usturoiul zdrobit, roşiile tăiate şi busuiocul.

Le-am prăjit pe toate vreo 5 minute, amestecând într-una şi întorcându-le pe toate părţile. Între timp a fost gata şi muşchiul, l-am scos din Vitacook.

L-am tăiat felii

Lângă ele, am pus roşiile coapte cu usturoi şi busuioc.

Din muşchiul care mi-a rămas, am făcut un sandwich de excepţie. Dar pe acela vi-l arăt mâine. Poftă bună 🙂

Muşchiuleţ cu roşii coapte
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter