15 alimente pe care trebuie să le consumi pentru a trăi 100 de ani

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 24 februarie 2023, 10:05

Visezi la o viață lungă și sănătoasă? Atunci tot ce trebuie să faci este să consumi câteva alimente care îți vor garanta că vei ajunge să le spui povești și strănepoților.

  1. Nuci

nuci

Foto: Shutterstock

Nucile sunt pline de microelemente vitale pentru creierul și organismul tău. Mult grăsimi sănătoase sunt disponibile pentru a susține sistemul nervos al omului. Consumă cel puțin un sfert de cană de nuci pe zi pentru a da organismului tău mineralele necesare.

  1. Lămâi

Lămâi

Foto: Shutterstock

Lămâile sunt cele mai recomandate dacă ai lipsă de Vitamina C. Flavonoidele din lămâi ajută la diminuarea celulelor canceroase și ajută la prevenirea unui număr mare de boli precum răceala.

  1. Broccoli

bucăți de broccoli

Foto: Shutterstock

Broccoli este o sursă minunată de vitamina K, care ajută la întărirea oaselor. De asemenea ajută sistemul imunitar în lupta împotriva bolilor. Asigură-te doar că îl gătești corect.

  1. Fasole

castronele cu diferite tipuri de fasole

Foto: Shutterstock

Boabele de fasole sunt o sursă de proteine vegetale sănătoase. Acestea au fibre care ajută organismul să digere alte mâncăruri și nu sunt o sursă de grăsimi rele.

  1. Ciocolată neagră

bucuri de ciocolată neagră

Foto: Shutterstock

Nu consuma batoane de ciocolată cu lapte, cu alune sau stafide. Mănâncă doar ciocolată pură și rămâi sănătoasă cu flavonoidele și acizii din cacao care lipsesc de obicei din organismul tău.

  1. Roșii

roșii pe ciorchine

Foto: Shutterstock

Diferitele tipuri de roșii sunt minunate în lupta împotriva celulelor canceroase. Ele oferă corpului tău ingredientele necesare pentru îmbogățirea sîngelui. Fiecare persoană ar trebui să consume cel puțin o roție mare pe săptămână.

  1. Somon

două bucăți de somon

Foto: Shutterstock

Dacă nu ești vegetariană atunci asigură-te că incluzi în dieta ta și somon bogat în proteine. De asemenea el îți oferă grăsimi sănătoase pe care nu le vei găsi în altă parte.

  1. Avocado

avocado tăiat

Foto: Shutterstock

Dintre toate fructele posibile, avocado pare să fie cea mai sănătoasă opțiune. Este bogat în vitamine și microelemente care te mențin sănătoasă. S-a demonstrat că acest fruct scade riscul infarcturilor.

  1. Usturoi

căpățâni de usturoi

Foto: Shutterstock

Dacă nu mănânci usturoi proaspăt atunci te afli într-un risc permanent. Usturoiul ajută la uciderea unor microorganisme periculoase și îți păstrează corpul curat de viermi intestinali. De asemenea îți îmbunătățește sistemul imunitar.

  1. Fructe de pădure

Grămadă de fructe de pădure

Foto: Shutterstock

Toate fructele de păsure sunt minunate. Este recomandat să le consumi în sezon, dar și cele congelate sunt o alternativă bună. Oricum, atunci când fructele sunt gătite își pierd aproape toate proprietățile.

  1. Spanac

legătură de spanac

Foto: Shutterstock

Această legumă verde conține o cantitate enormă de luteină. Spanacul ajută la protejarea sistemului imunitar și a vederii. Luteina joacă un rol major în ovulație și la posibilitatea de a deveni părinte.

Vezi tot ce trebuie să știi despre fructe și legume de primăvară!

  1. Ulei de măsline

ulei de măsline

Foto: Shutterstock

Alături de toate tipurile de ulei, uleiul de măsline este plin de grăsimi, acizi și flavonoive sănătoase. Ajută la îmbunătățirea sănătății inimii și la constuirea unor vase de sânge elastice și puternice. Asigură-te că îl incluzi în dieta ta zilnică.

  1. Iaurt

pahar cu iaurt și o linguriță

Foto: Shutterstock

Laptele proaspăt ar trebui consumat zilnic. Dar iaurtul este perfect pentru toată lumea. Ajută la crearea și întreținerea microflora organismului și ajută la digfestia alimentelor pe care le consumi.

  1. Ouă

coșuleț cu ouă fierte

Foto: Shutterstock

Albușul de ou este plin de proteine. Gălbenușul se spune că este rău pentur sănătatea noastră. Totuși, protivit unor studii recente, dacă mănânci albușul și gălbenușul împreună este mult mai sănătos decât dacă ai consuma doar albușul.

  1. Fructe uscate

coșuleț cu fructe uscate

Foto: Shutterstock

Aceste fructe sunt recomandate mai ales în sezonul rece, atunci când frcutele proaspete nu sunt disponibile. Fructele uscate au o mulțime de microelemente și vitamine. De asemenea ele ajută la întărirea sistemului imunitar pe parcursul lunilor reci din an.

Citește și: Alimente sănătoase care te omoară. Top 5 produse pe care trebuie să le eviţi

Citește și: 8 fructe și legume care îți vor reda energia și puterea de concentrare

Sursă foto: Shutterstock

Vezi şi alimente care scad tensiunea arterială!

Citeşte şi despre alimente fără gluten – ce poți mânca dacă ai intoleranță la gluten!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter