8 moduri neobișnuite prin care îți poți controla corpul

De Oana Dinu, pe
Corpul uman este extrem de complex și are mecanisme naturale asupra cărora nu ne-am fi gândit că putem interveni. Și totuși, iată 8 moduri neobișnuite prin care îți poți controla corpul.

Pentru a evita anumite situații neplăcute, există câteva moduri neobișnuite prin care îți poți controla corpul, conform Brightside.

Ce să faci când îți amorțește piciorul

Te întrebi de ce îți amorțesc mâinile și picioarele? Cea mai frecventă cauză este lezarea nervilor din cauza presării membrelor. Dacă ți-ai ținut piciorul nemișcat mai mult timp, scutură-ți capul și mușchii se vor relaxa. Simți furnicături? Asta se întâmplă atunci când nervii își recapată funcționalitatea. Un alt mod de a scăpa de amorțeală poate fi mișcarea piciorului în cerc.

Cum să ai o memorie mai bună

Vrei să înveți ceva nou? Ești obosită și stresată? Cea mai simplă metodă este să miroși o crenguță de rozmarin și vei reține informațiile mai repede, pe termen lung. Te ajută, de asemenea să alungi oboseala.

Alte trucuri care te vor ajuta atunci când nu te mai poți concentra: miroase o picătură de ulei de busuioc sau pulverizează în camera ulei esențial de mentă. Tot pentru îmbunătățirea memoriei poți folosi și uleiul de salvie.

Cum să scapi de proasta dispoziție

Ține un creion între dinți și mușchii implicați pentru a crea un zâmbet încep să lucreze. Impulsurile relevante sunt trimise la creier prin nervi și începe să producă endorfine. În cele din urmă, vei zâmbi în mod normal.

Cum să te trezești mai repede

Te trezești dimineața, dar abia te dai jos din pat? Dacă îți ții respirația, ritmul inimii se accelerează și corpul tău transmite o comandă creierului pentru a deveni activ. Important este să nu abuzezi de acest lucru pentru că astfel de șocuri nu sunt recomandate pentru inimă.

Cum să elimini crampele musculare în timpul alergatului

Cea mai bună metodă de a evita crampele musculare este încălzirea de dinaintea alergatului. Dacă nu faci asta și simți o durere în partea dreaptă, lasă-te pe piciorul stâng în timp ce expiri. Dacă durerea este pe partea stângă, faci invers.

Crampele musculare înseamnă depășirea capacității de efort a mușchiului. O altă metodă de prevenție a contracțiilor musculare foarte dureroase este hidratarea corectă.

Cum să oprești sughițurile

Conform specialiștiilor, sughițul este o metodă de apărare a organismului împotriva factorilor nocivi. Probabil, ce nu știați despre sughiț este faptul că la unii oameni se întâmplă  de 4 până la 60 de ori pe minut.

Iată câteva trucuri pe care le poți încerca atunci când vrei să-ți distragi organismul de la sughiț: să bei un pahar cu apă rece cu capul în jos, să-ți ții respirația, să mănânci puțin zahăr sau miere, să mănânci gheață pisată sau să atingi limba de o bucată de gheață, să iei o lingură de oțet, să îți apeși ușor ochii, să masezi zona ombilicală cu un cub de gheață, să faci manevre de provocare a vomei, să-ți acoperi urechile cu palmele și să bei apă.

Dacă în mod normal se opresc în câteva minute, Charles Osborne a sughițat timp de 68 de ani. El chiar a intrat în Cartea Recordurilor pentru cele mai multe sughițuri din istorie.

Cum să eviți strănutul

Este atât de frecvent întâlnit şi, totuşi, nu știm multe despre strănut. Dacă ești într-un moment important în care nu-ți permiți să strănuți pune-ți degetul între buza superioară și nas și apasă. Creierul va primi un semnal de alarmă și va inhiba reflexul de a strănuta. Mai poți să îți atingi cerul gurii cu limba.

Totuși, medicii ne recomandă să nu suprimăm acest gest reflex pentru că riscăm să avem probleme, cum ar fi vase de sânge sparte.

Cum să te calmezi dacă ești nervoasă

Deși întâlnești acest gest la bebeluși și pare puțin ciudat să faci asta la maturitate, suptul degetului mare de la mână te poate calma.

Această reacție poate fi explicată de stimularea nervului vag, ceea ce face ca inima să bată mai încet și să scadă tensiunea arterială.

 

Citește și: 

De ce oamenii inteligenți sunt nefericiți

Ce spun obiceiurile zilnice despre noi

 

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter