Roșiile din supermarket sunt vopsite cu o super tehnologie

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 07 august 2020, 11:16
Roșiile de import pe care le găsești pe rafturile din supermarketuri sunt vopsite cu o super tehnologie, potrivit lui Cosmin Popescu, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Regele Mihai I a României”.

Profesorul Popescu a explicat că roșiile care nu au niciun gust dar arată impecabil cresc în niște sere care arată ca în filmele science fiction.

Citește și: Studiu: De ce bem întotdeauna suc de roșii în avion

Ceea ce vine la noi, în cea mai mare parte, sunt roșii fără gust deoarece modul în care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosită într-o formă super intensivă, dacă discutăm de roșii care vin din afara țării, sunt crescute pe o suprafață de apă, acea cultură hiidroponică, într-o formă pe care o vedem în filmele SF, rădăcinile sunt în apă și se spreyază tot ce înseamnă elemente nutritive și tratamente într-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu-i neapărat rău”, a precizat profesorul pentru Opinia Timișoarei.

Roșia are gust când își acumulează și își sintetizează partea de zaharuri primind lumină de la soare. Atunci se produc în celulă acele elemente de sinteză pentru a simți noi că au gust”, a mai spus el.

Citește și: Cum știi că roșiile pe care le cumperi din supermarket sunt bune

Rectorul Universității a explicat și cum ajung aceste roșii să aibă culoarea apetisantă.

De multe ori, atunci când un supermarket comandă o cantitate de roșii, ele se comandă cu 24 de ore înainte. Roșiile fiind încă verzi se introduce în apă o substanță care le dă acea culoare frumoasă de roșu. Din păcate, sunt stimulate pentru a-și schimba culoarea. Din păcate, se practică. Nu e normal, dar e comercial”, a precizat Cosmin Popescu.

Mai mult, el a afirmat că produsele naturale ce provin de pe piața autohtonă nu depășesc 20 de procente din totalul celor scoase la vânzare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter