DESERT: Tort de ciocolată care te ajută să slăbeşti. Află reţeta

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Luni, 04 aprilie 2022, 17:13

Mod de preparare:
Se pune la fiert margarina împreună cu laptele, zahărul şi pudra de cacao. După ce au dat în clocot se iau 20 de linguri din această compoziţie. Restul se dă la frigider, după răcire în prealabil.
Cele 20 de linguri din amestec se pun din nou pe foc, în altă oală. Se adaugă ciocolata, 1 fiolă de esenţă de vanilie şi una de rom. Aceasta va fi glazura pentru tort.
Separaţi gălbenuşurile de albuşuri. Pe acestea din urmă le bateţi spumă cu mixerul. Gălbenuşurile se amestecă cu făina, praful de copt, nuca măcinată şi coaja de portocală şi lămâie. Adăugaţi compoziţia pusă mai înainte la răcit şi amestecaţi bine. Când compoziţia este omogenă, înglobaţi şi albuşurile spumă, cu grijă, pentru a obţine un blat pufos.
Compoziţia se bagă la cuptorul preîncălzit la temepratură medie. Timp de zece minute lăsaţi flacăra mai mare, apoi lăsaţi să se coacă la foc mediu. După 30 de minute, încercaţi aluatul cu o scobitoare în centru. Dacă aceasta iese curată, torul este gata. Scoateţi blatul şi tăiaţi-l în două bucăţi, pentru a adăuga ulterior crema.
Preparaţi crema de ciocolată astfel:
Preparaţi budinca de ciocolată potrivit instrucţiunilor de pe pachet. Când compoziţia începe să se închege, opriţi focul şi adăugaţi tabletele de ciocolată rupte bucăţi. Când ciocolata s-a topit, adăugaţi şi pachetul de unt. Crema obţinută este uşoară şi delicioasă.
Înţepaţi cu o scobitoare în mai multe locuri capacul inferior (baza tortului), apoi turnaţi jumătate dintr-un sirop făcut din 200 ml apă, 1 fiolă esenţă de rom, 7 linguri de zahăr şi 3 linguri de glazură.
Umpleţi jumătatea cu cremă de ciocolata şi plasaţi capacul superior deasupra. Însiropaţi şi cea de-a doua parte a blatului şi turnaţi glazura deasupra. Ornaţi cu fructe sau decoraţiuni după gust.
Poftă bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter