Incredibil: Oameni fără mâini şi poveştile lor extraordinare

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Luni, 21 februarie 2022, 15:29

Unii oameni sunt extraordinari de când se nasc, alţii, devin în timp, prin educaţie, insuflarea valorilor şi experienţă. Fie că şi-au pierdut mâinile în urma unor accidente, fie că s-au născut cu diverse malformaţii, aceşti oameni au reuşit să găsească puterea pentru a merge mai departe. Iată câţiva oameni fără mâini şi poveştile lor extraordinare.
Pianistul fără mâini
Când Liu Wei a ajuns pe scena show-ului Chinezii au talent (China’s Got Talent), sala întreagă şi-a ţinut respiraţia. Tânărul şi-a pierdut ambele mâini în copilărie, în urma unui accident în care s-a electrocutat când se juca leapşa. Deşi i-a fost greu să cânte la pian cu degetele de la picioare, tânărul chinez nu a renunţat şi a ajuns chiar să câştige respectivul sezon al show-ului got talent, în octombrie 2010.
Primul pilot fără mâini din lume
Jessica Cox s-a născut cu un defect congenital, fără ambele mâini. Niciunul dintre testele prenatale nu prevestea că fetiţa se va naşte cu probleme. Femeia nu s-a lăsat învinsă de handicapul ei şi a reuşit să-şi ia o diplomă în psihologie, să scrie, să dactilografieze, să conducă o maşină, să se perie pe păr şi să ţină un telefon mobil cu picioarele. Ea nu s-a oprit aici şi a lucrat ca dansatoare, după care şi-a luat centura neagră în arta Tai Kwon-Do. După trei ani de antrenament intensiv, femeia a reuşit să obţină licenţa de zbor pe avioane uşoare şi a devenit primul pilot fără mâini din lume.

Citeşte mai departe despre oameni extraordinari fără mâini pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter