Există carieră după concediere!

De Revista Unica, pe

În vremuri de criză, gândurile de concediere bântuie nestingherite sfera organizaţională. Şi la jobul tău se zvoneşte un concediu… permanent?
Chiar dacă nu eşti genul de angajată care petrece jumătate din zi dând telefoane personale, făcând shopping online sau trimiţând e-mailuri funny colegilor de birou, se poate întâmpla să fii pusă pe liber. Nu e sfârşitul lumii. Fii fată deşteaptă şi află ce poţi face.

Concedierea, o oportunitate?

Cu siguranţă, nu te-ai gândit la aşa ceva până acum. Dar momentele disperate cer măsuri radicale. Poţi face faţă schimbându-ţi perspectiva: concedierea nu e o pată mare, de neşters, pe cariera ta. E important să ţii cont de avantajele pe care le ai şi să nu renunţi la ideea că există un loc mai bun decât cel din care ai plecat. Lasă emoţiile negative pentru discuţiile cu prietenii. Dacă mai ai cumva lucruri de spus la adresa celor care te-au pus pe liber, nu le lua cu tine la discuţiile cu un potenţial angajator. Foloseşte relaţiile în favoarea ta. Chiar dacă ai fost concediată, există încă oameni din domeniu care îţi pot da o recomandare. Şi nu e nimic mai convingător decât un profesionist care recunoaşte calităţile altui profesionist. Aşa că dă sfoară-n ţară şi lasă networkingul să lucreze pentru tine! Un alt truc este să te poziţionezi favorabil. Află de locurile unde se caută (încă) oameni şi dacă ei vor pe cineva cu idei noi, demonstrează asta; dacă le place un stil mai conformist, pune accent pe darul tău pentru continuitate. Şi, mai mult decât atât, pune problema concedierii în termeni care să te favorizeze, de genul „compania nu mai avea nevoie de serviciile mele“. Chiar dacă angajatorul ştie că ai fost concediată, abilitatea ta de a întoarce lucrurile în favoarea ta poate fi interpretată pozitiv. Nu vorbi în termeni negativi despre fostul job. Arată noului angajator că eşti fair-play şi vei avea cu siguranţă o bilă albă.

De la 9… acasă

Poate că acum e momentul să-ţi reconsideri opţiunile în materie de venituri. Renunţă la ideea unui job obişnuit! Beneficii sunt:
1 Un vechi talent. Mai demult, aveai o pasiune pentru pictură, poate pentru bricolaj sau chiar pentru arta fotografică. Ce ar fi să reiei penelul, aparatul foto sau andrelele şi să te apuci să creezi după pofta inimii şi după inspiraţie? Poţi
oricând să intri într-o comunitate online în care să îţi „expui“ creaţiile şi poate chiar să găseşti potenţiali cumpărători. Atâta timp cât lucrezi cu pasiune şi cu plăcere, nu poate fi decât OK.
2 Lucrează de acasă. Dacă nu ai găsit nimic satisfăcător pe piaţa muncii, poţi începe să lucrezi de acasă. E un fel de freelancing în cazul în care ai multe cunoştinţe în domeniu sau o variantă mai bună pentru un angajator care vrea să economisească la plata beneficiilor. Rezultatul? Îţi faci munca din confortul fotoliului tău. Şi în halat, dacă nu ai chef să te îmbraci office.
3 Mai mult timp cu ai tăi. Toţi banii din lume nu pot cumpăra momentele petrecute cu familia ta. Poate e momentul să regândiţi împreună o strategie: un timp, poţi avea grijă de casă, de copilul tău şi chiar de tine. Ştii foarte bine că nu e o muncă uşoară şi că îţi poate ocupa ziua la fel de mult ca un job pretenţios. Numai că miza e mai mare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter