Carieră: Ce să faci ca să-ţi găseşti job?

De Lumea Femeilor, pe

Găsirea unui loc de muncă nu este ceva imposibil. Totul e să îţi doreşti cu adevărat acest lucru şi să nu faci din el un subiect de lamentare. Ai un plan de bătaie? Dacă nu, ţi-l facem noi. Iată câteva soluţii.
Primul sfat: ia-ţi câteva zile libere pentru a-ţi pune ordine în gânduri şi în… lucruri. Ştii exact ce îţi doreşti să faci? Îţi cunoşti abilităţile? Eşti realistă cu tine însăţi, cu nivelul pregătirii profesionale? Ai un CV foarte bine pus la punct? O dată găsite răspunsurile la aceste întrebări, îţi va fi mult mai uşor să porneşti în marea aventură a căutării unui loc de muncă. Ia-le, pe toate, sistematic. Acordă-ţi timp şi mergi pe cât mai multe variante.

Internetul, o soluţie la îndemână

Dacă nu te-ai familiarizat cu acest tip de informare, e timpul să o faci. Există site-uri specializate pentru căutarea locurilor de muncă. Sunt bine structurate, uşor de „răsfoit”, cu toate domeniile de muncă, oraşe, tipul de experienţă (începător, mediu, avansat). Cele mai importante site-uri cu acest subiect sunt myjob.ro, bestjobs.ro, ejobs.ro. Primul pas pe care trebuie să-l faci este crearea unui cont şi, apoi, a unui CV. Analizează toate ofertele şi trimite CV-ul. După ce ai creat contul, vei primi pe e-mail noutăţile referitoare la domeniile care te interesează şi la locurile de muncă aferente.

Direct la angajator

Foarte multe firme au şi o variantă online de prezentare, cu detalii despre firma respectivă (descriere, contact, profil, proiecte, vechimea pe piaţă etc). Fă o listă cu ce te interesează şi trimite CV-uri direct la adresele de contact, fără a mai intra pe un site specializat pe locuri de muncă. Cu cât trimiţi mai multe CV-uri la cât mai mulţi angajatori, cu atât şansele tale de a găsi un serviciu vor creşte.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter