Carieră: Top 4 joburi care îţi distrug sufletul

De Diana Zagrean, pe

Puţini oameni se pot lăuda că au o slujbă de vis şi mult mai puţini sunt mulţumiţi la locul de muncă. Fie că este vorba despre condiţiile de muncă, salarii, şefi sau colegi neprietenoşi, toţi am trecut prin astfel de situaţii. Unele locuri de muncă vin, însă, la pachet cu glume răutăcioase sau activităţi care te sleiesc de puteri. Iată 4 joburi care îţi distrug sufletul.
Sacul de box – Trebuie să zâmbeşti când un client nemulţumit te înjură
În ziua de azi, mulţi studenţi aleg un job de tip call center sau customer service, care le asigură banii de studii şi distracţie, dar le permite să ajungă la cursuri, fiind vorba de un orar flexibil. Ceea ce nu ştiu mulţi dintre ei este că astfel de servicii înseamnă şi mutle discuţii interminabile cu clienţi furioşi, care nu respectă instrucţiunile sau nu înţeleg mecanismele unui produs şi încep să urle la telefon. Sau posturi de ospătari şi hostess în locuri unde oamenii consumă băuturi alcoolice. Mulţi tineri pleacă obosiţi şi dezamăgiţi de la un astfel de job dacă nu se aşteptau să dea peste clienţi nemulţumiţi sau oameni dificili.
Femeia între bărbaţi sau bărbatul între femei – E greu să înfrunţi singur furtuna
Aici vorbim de joburile în locuri cu mulţi angajaţi, unde se întâmplă să fii singurul exemplar dintr-un anumit sex, înconjurat de cealaltă tabără. Lăsând subiectul discriminării sau hărţuirii la o parte, deoarece aici ne referim la joburi normale şi condiţii legale de muncă, tot rămâne un mic discomfort. Gândiţi-vă la un magazin de haine pentru femei, unde toate angajatele sunt femei, dar un singur agent comercial este bărbat. Sau cum ar fi să lucrezi ca secretară într-un service auto (Nu este loc de glumă, statistic, 97% din secretare sunt femei şi 99% din mecanicii auto sunt bărbaţi). Nua re cum să fie plăcut şi la un moment dat, cineva va face o glumă deranjantă. Ca să nu mai vorbim de meserii ca hair stylist (când eşti bărbat heterosexual), sau constructor/inginer (când eşti singura femeie pe un şantier în construcţie).
Citeşte mai departe şi află care sunt cele 4 joburi care îţi distrug sufletul pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter