Carieră: De ce e bine să te lauzi la serviciu

De Diana Zagrean, pe

Vrei să fii observată la locul de muncă? Pune mâna şi subliniază toate calităţile şi obiectivele pe care le-ai atins. Iată de ce e bine să te lauzi la serviciu.
Un studiu recent realizat de Universitatea Northwestern şi Universitatea Chicago relevă că persoanele care vorbesc adesea despre propriile realizări profesionale sunt observaţi mai bine de superiori şi se află mai sus pe lista promovărilor.
Acelaşi studiu a arătat că femeile de obicei nu se laudă cu realizările lor profesional, ceea ce pune în dezavantaj.
În studiul de caz, mai puţine femei au fost alese de colegii sau superiorii lor pentru un post de lider, în ciuda faptului că unele dintre ele au demonstrat anterior că se pricep la funcţia respectivă, cu toate obligaţiile şi responsabilităţile ei.

Faptul că bărbaţii tind să se laude mai des cu privire la realizările lor şi obiectivele atinse, îi ajută atunci când sunt puşi să argumenteze de ce ar fi un bun conducător de echipă, sau de ce merită atribuţii în plus şi o mărire de salariu.
Deci data viitoare când un client multumit face o remarcă, poţi arunca o vorbă şefului tău. Sau poţi trimite un e-mail în care să-i spui ce ţi-a transmis respectivul client. E mai decent şi mai puţin riscant decât să vorbeşti toată ziua despre cum ai fost lăudată.

Foto: Northfoto
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter