Strânge bani pentru cadouri de Crăciun, în 4 paşi simpli

De Sandra S., pe

Mai este puţin şi vin Sărbătorile. Pe de o parte este o perioadă frumoasă a anului, în care îţi revezi prietenii şi familia, pe de alta… ai de cumpărat cadouri celor dragi şi este din ce în ce mai greu în vreme de recesiune. Iată cum poţi strânge bani, ca să nu intri cu datorii în noul an:
Unde îţi petreci vacanţa?
Un prim pas este să decizi dinainte unde urmează să îţi petreci Sărbătorile şi să faci un calcul cât mai apropiat de realitate în privinţa cheltuielilor, pentru a şti cu siguranţă dacă îţi permiţi sau nu. Nu uita, dacă mergi în vizită la rude, va trebui să mergi şi cu cadouri, aşa că nu uita să le pui şi pe acestea la calcul. În plus, trebuie să îţi echipezi şi autoturismul pentru iarnă – dacă mergi cu maşina – sau să îţi iei bilete de tren ori avion. Cu cât începi să te gândeşti la acest aspect mai devreme, cu atât cheltuielile vor fi mai mici şi mai raţionale.
Citeşte şi: Banii tăi: Cum faci economii când mergi la cumpărături
Calculează câţi bani îţi mai rămân
După ce pui deoparte banii pentru cheltuielile lunare importante – de exemplu chiria, întreţinerea, energia electrică, apa, produsele alimentare – calculează câţi bani îţi mai rămân pentru a face cadouri celor dragi. Apoi gândeşte-te de unde ai mai putea tăia fonduri – îţi cumperi mâncare la birou sau mănânci ce găteşti acasă? Ieşi des în oraş? Fumezi? Mergi la sală?

Citeşte mai multe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter