Metode simple prin care să economiseşti bani

De Sandra S., pe Ultimul update Vineri, 03 februarie 2023, 11:34

Tot mai mulţi oameni au probleme cu banii în zilele noastre. Scumpirile sunt mai mari decât creşterile salariale şi aşa mai departe. Trebuie să economiseşti, iată câteva idei care să te ajute în acest sens:

Găteşte acasă

Este mai simplu să mănânci în oraş, e mai rapid şi mai curat, însă costurile sunt mai mari decât dacă ai găti acasă. De câte ori mergi la restaurant, nu plăteşti doar produsele, ci o parte din salariul celui care le pregăteşte, o parte din salariul celui care ţi le aduce, o parte din chiria plătită de local, din utilităţi şi abia apoi o mică parte din profit.
În plus, atunci când pregăteşti masa, poţi face mai multă mâncare, pentru că astfel vei mai strânge bani: dacă rămâne mai multă mâncare, o poţi congela şi consuma cu altă ocazie sau, dacă nu rămâne atât de multă, ia resturile la serviciu ziua următoare. Cu cât cumperi mai multe ingrediente en-grosse, cu atât economiseşti mai mult.

Ieşi la plimbare

Nu mai petrece serile în faţa calculatorului sau la televizor, ci mai bine ieşi afară la o plimbare scurtă şi nu uita să stingi toate luminile de acasă. Mersul este sănătos şi în timp, dacă te plimbi cel puţin o oră, poţi să scazi, măcar cu câţiva lei, factura la electricitate.

Citeşte o carte seara

Înainte de culcare, poate că vrei să te relaxezi. Ei bine, mai bine ai citi o carte, decât să te uiţi la televizor, pentru că economiseşti energie. Asta nu înseamnă să foloseşti iar lumânări, însă poţi apela la o lampă de birou cu bec mic, economic.

Fă-ţi o listă cu mesele pe toată săptămâna

Ca să nu mai mergi atât de des la cumopărături, ci să limitezi mersul la magazin la o singură dată pe săptămână, fă-ţi un plan pe săptămână. Hotărăşte ce vrei să mănânci în fiecare zi şi apoi urmează planul. Fă-ţi lista de cumpărături şi nu achiziţiona ce nu ai nevoie.

Verifică-ţi facturile lunar

Poate fi plictisitor să faci asta, dar gândeşte-te că este pentru binele tău. Uită-te cu atenţie la tot ce ţi se taxează şi dacă ceva nu este în ordine şi ai putea să scazi plăţile, atunci fă-o. Mai mult, aşa poţi face o medie a cheltuielilor pe utilităţi şi îţi poţi administra banii mai bine.

Vorbeşte cu vecinii

Nu doar că poţi lega prietenii cu oamenii lângă care locuieşti, dar ai putea ajunge să te şi bazezi pe ei când vine vorba de anumite lucruri. De exemplu, dacă ai nevoie de un instrument anume pe care nu îl deţii, mai bine împrumuţi de la un vecin decât să îl cumperi tu, dacă nu îţi este folositor des.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter