Ştiai că arunci banii pe fereastră? Ce să nu mai cumperi

De Sandra S., pe

Nici nu-ţi dai seama când cumperi un lucru care ţie ţi se pare folositor, dar de fapt arunci banii câştigaţi direct pe fereastră. Nu mai achiziţiona produsele astea!

Bilete la loterie

Speranţa la un viitor mai bun te poate convinge să cumperi aproape săptămânal bilete la loterie. Şi totuşi, dacă stai să aduni toate sumele de bani pe care le dai pe biletele la loto, îţi dai seama că ieşi în pierdere, pentru că şansele să câştigi măcar o sumă care să te ajute, nici măcar potul cel mare, sunt infime.

Băuturi în oraş

Este plăcut să mai ieşi în oraş cu prietenii din când în când, poate beţi o bere, două sau mai multe. Dar dacă faci asta mai des, nu faci decât să arunci banii pe fereastră – este mult, mult mai ieftin să consumi băuturi acasă, cu invitaţi, decât în localuri care adaugă un TVA imens pe produse.

Abonament la sală

Este foarte sănătos şi chiar indicat să faci sport. Dar dacă nu eşti obişnuită să faci mişcare şi nici nu te pregăteşti aşa cum trebuie – cu antrenor personal sau cu o cercetare făcută înainte ca să vezi cum se folosesc aparatele, de exemplu – vei merge la sală de câteva ori şi gata. Cel mai bine ar fi să te disciplinezi dinainte: propune-ţi să ieşi la jogging în parc, fă asta în mod regulat timp de o lună şi dacă reuşeşti să nu te abaţi de la program, atunci eşti pregătită şi de sală.

Produse de teleshopping

Cei care fac astfel de reclame te fac să crezi că produsul pe care îl promovează lipseşte cu desăvârşire din viaţa ta şi trebuie neapărat să-l ai şi tu. Şi de multe ori, odată cumpărat produsul, abia dacă-l foloseşti de câteva ori şi-ţi dai seama că te-ai păcălit. Din nou, bani aruncaţi pe fereastră.

Ţigări

Pe lângă faptul că fumătorii îşi fac rău singuri şi îşi pregătesc multe vizite la doctori pe viitor, cheltuiesc şi sume colosale pe ţigări, în fiecare an. Dacă şi tu eşti fumătoare, ţi-ai calculate vreodată câţi bani dai pe ţigări într-o lună? Dar într-un an?
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter