Cum să NU vă certaţi pe bani

De Diana Zagrean, pe

Multe cupluri care se înţeleg de minune în general ajung să se certe urât din cauza banilor. Vezi ce trebuie să faci ca să nu ajungeţi la astfel de probleme în cuplu. Află cum să nu vă certaţi pe bani.
 
1. Fii realistă
Aşteptările unui cuplu referitor la finanţele casei, timp petrecut împreună şi echilibrul dintre muncă şi familie pot decide liniştea în căminul vostru. Atâta timp cât nu aveţi destul timp să petreceţi împreună, sau cu copiii, dar nu vă permiteţi ca unul din voi să stea acasă, nu ar trebui să vă certaţi din acest motiv.
2. Ţineţi evidenţa banilor în casă
Dacă discutaţi împreună la începutul fiecărei luni şi ţineţi o evidenţă clară a salariilor şi cheltuielilor din casă, aveţi mai puţine motive să vă certaţi pe bani. Cu cât sunteţi mai organizaţi cu banii familiei, cu atât aveţi mai puţine şanse să rămâneţi fără bani înainte de salariu şi să ajungeţi să vă acuzaţi reciproc de cheltuieli inutile.
3. Fiţi flexibili
Economisirea poate fi foarte utilă unui cuplu stabil, dar uneori trebuie să vă îngăduiţi şi mofturi. Poate că tu vrei perechea aia de pantofi superbi, în timp ce el îşi doreşte de câteva luni un joystick nou pentru consolă, sau accesorii auto. Economisiţi, dar evitaţi să vă restricţionaţi prea tare dorinţele şi să aungeţi frustraţi.
4. Gestionaţi bugetul împreună
Echilibrul în cuplu poate fi uşor zdruncinat dacă doar unul dintre voi se ocupă de finanţele gospodăriei. Dacă tu ţii toţi banii şi el vrea să-şi cumpere ceva sau să-ţi facă un cadou surpriză, nu va fi uşor pentru niciunul din voi. La fel, nu este normal să trebuiască să-i ceri bani ca să-ţi cumperi tampoane sau un parfum. Fiţi corecţi şi împărţiţi banii şi responsabilităţile casei cât mai echitabil.
5. Nu vă ascundeţi unul de altul
Dacă vă apucaţi să ascundeţi obiecte cumpărate unul de altul, înseamnă că nu aveaţi nevoie cu adevărat de ele, că încrederea voastră unul în altul este foarte scăzută şi că inevitabil vă veţi certa urât cândva din cauza asta. Nu ascunde cheltuielile sau extrasul de cont de soţul/ iubitul tău şi veţi avea armonie în cuplu.
6. Nu vă grăbiţi
Indiferent dacă abia v-aţi mutat împreună, sau dacă tocmai v-aţi căsătorit, încercaţi să nu vă lăsaţi entuziasmul să vă conducă bugetul. Multe cupluri tinere se entuziasmează de mutarea împreună şi vor să cumpere totul deodată: mobila, electrocasnice şi maşină nouă, dar sfârşesc îngropaţi în datorii, care pot pune mari presiuni pe relaţie.
Sursa foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter