Financiar: Cum vorbeşti despre bani cu iubitul tău?

De Sandra S., pe Ultimul update Joi, 17 noiembrie 2022, 13:00

Banii sunt un subiect de discuţie foarte delicat, pe care cei mai mulţi îl evită de teama neînţelegerilor sau a certurilor. Totuşi, dacă v-aţi mutat împreună sau urmează să faceţi acest pas, trebuie să vorbiţi despre finanţele voastre. Uite cum puteţi face asta:
Viitorul împreună
Stabiliţi de comun acord ce vreţi să faceţi mai departe. Vreţi să strângeţi bani pentru o vacanţă la care visaţi amândoi cu ochii deschişi sau vreţi să vă cumpăraţi un apartament? Faceţi fiecare câte o listă cu obiectivele voastre pe termen scurt – de exemplu, să cumpăraţi o maşină sau să schimbaţi mobila – dar şi cele pe termen lung – ca locuinţa nouă. Nu trebuie să stabiliţi de la început toate detaliile, însă cu ajutorul acestor liste vă veţi da seama cum să strângeţi bani şi cum să cheltuiţi.
Citeşte şi: Strânge bani pentru cadouri de Crăciun, în 4 paşi simpli
Aceeaşi lungime de undă
Cum sunteţi persoane diferite, cel mai probabil aveţi şi obiceiuri de cheltuială diferite. Pe lângă banii pe care îi puneţi la comun, alocaţi câte o sumă pentru fiecare, din care să achiziţionaţi ce vă doriţi.
Datorii
Dacă tot sunteţi la capitolul bani şi dacă tot aţi deschis discuţia, vorbiţi şi despre datoriile pe care le are fiecare. Credite la bancă, datorii către prieteni sau părinţi, orice. Partenerul tău de viaţă nu este responsabil pentru plăţile tale, însă vorbind despre asta puteţi ajunge la o decizie: veţi plăti datoriile împreună sau separat? Puteţi face şi o strategie de plată împreună.
Discutaţi şi detaliile
Pentru a evita certurile financiare, stabiliţi o zi pe săptămână în care să vorbiţi despre buget şi alocarea banilor pentru cumpărături. Puteţi face din asta un obicei plăcut luând prânzul împreună la un local drăguţ, în timp ce vorbiţi despre finanţe.
Citeşte şi: Camelia Şucu: Femeia care nu oboseşte niciodată!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter