Banii tăi: Cum faci economii când mergi la cumpărături

De Sandra S., pe

Să faci economii nu este tocmai simplu, mai ales când preţurile cresc parcă de pe o zi pe alta. Ai nevoie de disciplină şi de câteva idei, pentru a nu cheltui mai mulţi bani decât trebuie, atunci când mergi la cumpărături:
La supermarket o dată pe săptămână
Dacă mergi la magazin să cumperi mâncare aproape zilnic, cu siguranţă cheltuieşti mai mult decât este nevoie. Fă-ţi o listă cu tot ce ai de cumpărat şi mergi la supermarket doar o dată pe săptămână. Mai mult, poţi ţine lista aproape de frigider, ca atunci când se termină un produs, să-l treci şi să-l poţi cumpăra data viitoare când mai mergi.
Nu folosi cărucior decât dacă ai nevoie
Dacă ai de cumpărat puţine lucruri, ia-ţi un coş de cumpărături şi nu un cărucior. Cu cât ai mai mult spaţiu de pus produsele, cu atât vei vrea mai mult să îl umpli cu produse care probabil nu îţi sunt necesare în acel moment. De asemenea, mergi la magazinele cu preţurile cele mai mici pentru aceleaşi produse.
Produsele ambalate
Poţi crede că marile companii îţi fac un adevărat serviciu dacă spală salata şi o ambalează pentru tine, însă tu eşti cea care plăteşte mai mult pentru asta. Îţi poate lua cinci minute în plus să pregăteşti o masă, însă te va costa mult mai puţin.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter