3 sfaturi în dragoste pentru oameni foarte ocupaţi

De Diana Zagrean, pe

Dacă vrei ca relaţia de cuplu să funcţioneze şi amândoi să fiţi fericiţi, trebuie să ţii cont de câteva reguli de bază. Vezi care sunt cei 3 paşi pe care orice om de succes, cu o carieră şi viaţă ocupată trebuie să-i urmeze pentru a avea succes în dragoste.
 

Înţelege puterea dragostei

Multă lume uită că o relaţie, în particular şi dragostea, în general, înseamnă reducerea disconfortului atunci când eşti pus într-o situaţie dureroasă sau stresantă, o stare de sănătate mai bună, fericire, viaţa sexuală mai bună şi linişte interioară pe perioade lungi de timp.
Cu alte cuvinte, o poveste de dragoste şi iubirea nu te încurcă şi nu te împiedică să ai o carieră de succes, ci te ajută să o obţii mai repede şi mai uşor.
În plus, un studiu realizat pe studenţi la Harvard care au fost monitorizaţi timp de 75 de ani a arătat că, la moartea lor, aceste persoane au avut mai mult succes dacă au trăit înconjuraţi de iubire.
Astfel, persoanele care au avut parteneri şi s-au declarat fericiţi din punct de vedere sentimental au obţinut slujbe mai bune, salarii mai mari şi au avut mai puţine regrete la finalul vieţii.
Nefericirea şi dezechilibrul în viaţa oamenilor care muncesc mult se datorează mai ales faptului că nu consideră dragostea destul de importantă şi ignoră nevoia de afecţiune în favoarea câştigurilor băneşti, care, în mod ironic, ar fi mai mari.

Pune dragostea în faţă

Multe cupluri care se declară satisfăcute de viaţa în doi, renunţă la a mai construi şi investi timp şi energie în relaţie, deoarece, nu-i aşa, aceasta merge de la sine? Greşit.
Orice cuplu care a reuşit să menţină o relaţie de dragoste de ani de zile ştie că acest lucru se face cu multă muncă şi investiţii solide în cealaltă persoană şi în relaţie în sine.
Doar pentru că ai găsit persoana potrivită, nu înseamnă că trebuie să te concentrezi pe alte aspecte ale vieţii. Trebuie să gestionezi diferitele paliere ale vieţii de zi cu zi ÎN PARALEL. Dragostea necesită atenţie şi timp şi menţinerea relaţiei dintre cei doi implicaţi.
Să pui cariera, un obiectiv sau alte priorităţi în faţa iubirii nu face decât să o şubrezească şi să te aducă într-o stare de dezechilibru.
Un partener care se simte ignorat duce la certuri, la frustrare, nefericire, lipsa confortului în cămin şi furie, toate sentimente negative care îţi afectează performanţele la locul de muncă şi în viaţa de zi cu zi.

Apelează la scurtături

Dacă tot ai succes şi câştigi mai bine ca în studenţie, de ce să nu profiţi de puţinul timp pe care îl mai ai petrecând timp cu persoana ubită sau familia?
Nu te sfii să delegi sarcini şi treburi casnice unor servicii plătite, comandă mâncare când nu ai chef să găteşti, sau angajează din când în când o bonă ca să-ţi scoţi partenerul în oraş la cină.
Doar pentru că sunteţi amândoi ocupaţi tot timpul, nu înseamnă că nu puteţi apela la scurtături care să vă permită momente de intimitate.
Senzaţia că sutneţi prea ocupaţi să mai aveţi timp de voi se poate înlătura uşor dacă învăţaţi să definiţi ce vreţi să faceţi neapărat personal şi ce poate fi făcut de altcineva, pentru ca voi să vă bucuraţi unul de altul şi de succesul implicat de o carieră de succes.
Sursa foto cuplu modern baie: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter