Cum să-l convingi să spele vasele

De Diana Zagrean, pe

Într-o relaţie, cele mai aprinse certuri pot porni de la cele mai simple subiecte. Dacă ajungeţi să vă certaţi pentru că nu spală vasele, pentru că ai făcut supă, nu ciorbă, sau pentru că a cumpărat bere în loc de cereale pentru micul dejun, înseamnă că aveţi nişte probleme serioase în cuplu. Vezi cum să-l convingi să spele vasele şi cum să descifrezi certurile, astfel încât să dezamorsaţi conflictele stupide.
 

Crezi că mă poţi ajuta cu vasele?

Dacă pui problema aşa, înseamnă că ceea ce proiectezi de fapt în această treabă casnică simplă şi neplăcută este nevoia ta de a fi îngrijită de persoana iubită.
Vrei ca el să arate că se implică şi să te iubească cu tot cu probleme şi treburi casnice, nu doar când eşti machiată şi parfumată.
De aceea, adesea, un răspuns pozitiv la această întrebare te face să simţi că relaţia voastră este mai solidă, în timp ce un refuz te face să te simţi neglijată şi vulnerabilă.

Chiar trebuie să te rog să speli vasele?

Dacă îl întrebi condescendent, de fapt, nu îl întrebi, ci îi reporşezi.
Ceea ce spui când pui problema vaselor nespălate astfel este că ai vrea să ştie mai bine ce îţi doreşti, să fie mai atent la tine, la ce te face fericită, la ce urăşti şi ce ai nevoie.
Visezi la un bărbat care să ştie mereu ce ai nevoie şi să te surprindă cu satisfacerea tuturor dorinţelor, fără ca tu să îi sugerezi. Sună a Făt-Frumos?

Negociază sau se ceartă?

Dacă un bărbat oferă ceva la schimb, atunci când refuză să spele vasele, înseamnă că te iubeşte şi vrea să te ajute prin casă, doar că nu-i place să spele vase. Poate că a fost crescut cu ideea că vasele sunt „o treabă de femei”, sau poate că nu este foarte îndemânatic şi îi este frică să nu le spargă.
Dacă spune nu şi te ignoră complet, fără să se ofere să ajute cu altceva, poate că ar trebui să discutaţi calm despre relaţia voastră, fără să-i reproşezi dintr-o dată toate frustrările. Până la urmă, sunt doar vase.
Sursa foto cuplu spală vase: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter