Ce semnificaţii au coşmarurile cu tentă sexuală

De Stela Moisescu, pe

Ai visat că flirtezi de zor cu un bărbat de vârsta a treia, că eşti urmărită de un prădător sexual sau că faci sex pasional cu colegul acela antipatic de la IT? Oricare ar fi…
… scenariul, cert este că te trezeşti în toiul nopţii oripilată de ce ai visat şi îţi spui că ai o imaginaţie pur şi simplu bolnavă. Care să fie sursa acestor coşmaruri cu tentă sexuală?

Lasă teoriile prăfuite ale lui Freud, care credea că visele de noapte sunt dorinţe reprimate, şi află care sunt explicaţiile plauzibile din spatele viselor erotice bizare!

Unii experţi sunt de părere că scenariul erotic este pur întâmplător şi are ca scop eliberarea unei tensiunii sexuale acumulate. „Visele reprezintă o refulare de bun augur, atunci când dintr-un motiv sau altul în viaţa reală nu ne putem exprima sexual aşa cum ne dorim”, afirmă Carol L. Cummings.

Coşmarurile cu tentă sexuală apar mai ales în perioadele de abstinenţă, atunci când avem un libido crescut, care caută să-şi facă simţită prezenţa!

Doctorul Gillian Holloway oferă mai multe explicaţii în cartea „The Complete Dream Book”.

De exemplu, dacă ai avut un vis erotic cu un bărbat care nu te atrage deloc în viaţa reală, fii atentă dacă nu cumva îl admiri pentru alte calităţi non-sexuale, cum ar fi că are simţul umorului sau că este un bun antreprenor.

În acest caz sexul din vis este o metaforă care simbolizează că în viaţa reală vrei să te contopeşti cu acele calităţile pe care le admiri la bărbatul respectiv.

Sexul din vis poate simboliza dorinţa unei afilieri cu persoana respectivă în plan real, dar nu neapărat o afiliere cu tentă sexuală. Poţi visa că faci sex cu colegul de la IT, pentru că şeful tocmai v-a anunţat că veţi colabora la un proiect. Nu înseamnă neapărat că ai o pasiune ascunsă pentru acest coleg. Pur şi simplu îţi doreşti să aveţi o colaborare de succes.

Autoarea Holloway oferă o explicaţie liniştitoare şi pentru visele erotice în care apar rude. Ei bine, acest gen de vis îţi semnalează că există o distanţă emoţională între tine şi ruda respectivă, pe care îţi doreşti să o elimini.

Alteori, coşmarurile cu tentă sexuală apar atunci când există un factor stresant în viaţa reală. Poate că şeful îţi face zile negre la birou, aşa că tu visezi cum te urmăreşte un bărbat cu intenţii necurate. Este vorba de senzaţia de constrângere, care s-a mutat din plan real şi în vis.

Dă click şi descoperă mai multe secrete din spatele viselor erotice!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter