Florin Cîțu, despre protestele din ultimele zile: „Pandemia nu se oprește prin proteste”

De Unica.ro, pe
Premierul Florin Cîțu a declarat că, deși crede că oricine poate protesta, dacă are o opinie diferită, important este să se respecte legea.

Totodată, el a cerut politicienilor să nu caute „capital electoral” în aceste momente. „Sunt un liberal convins şi dreptul de a protesta, de a avea o opinie diferită de a mea este un drept pe care-l au toţi cetăţenii României”, a explicat premierul, potrivit Agerpres.

„Un singur lucru cer de la cetăţenii României: cu toţii să respectăm legea. Putem să protestăm, putem să avem opinii împotriva mea, împotriva a ceea ce fac, dar să respectăm legea. Atât! În rest, protestele sau manifestările publice fac parte dintr-o democraţie puternică, democraţie consolidată”.

Declarațiile premierului vin în contextul în care în mai multe orașe din țară au avut loc mai multe proteste împotriva restricțiilor impuse de autorități, organizate de partidul AUR. Cîțu a ținut să amintească că pandemia nu se oprește prin proteste, ci prin vaccinare, după cum arată Libertatea.

Citește și: 35% dintre românii cu care au discutat voluntarii Crucea Roșie nu cred în pandemia de COVID-19

Citește și: Vlad Voiculescu, despre cei care au protestat în curtea spitalelor: „Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici”

Citește și: Ludovic Orban, despre protestele anti-restricții: „Ce vor? Să moară mai mulți oameni?”

Citește și: O fetiță face școala online printre capre, într-un vârf de munte

Totodată, Cîțu a cerut politicienilor să nu mai caute capital electoral în această perioadă de criză. „Cel mai toxic lucru pe care l-am văzut în această periodă reprezintă populismul politicienilor”, a subliniat acesta. „Politicienii, din păcate, unii, de fapt din toate partidele – nu este momentul să căutăm capital electoral astăzi. Trecem printr-o situaţie dificilă, iar aceste mesaje care de multe ori incită la ură şi la violenţă nu îşi au sensul astăzi. Deci politicienii, avem campanie în 2024, pot să mai aştepte până atunci”.

Cîțu nu a fost singurul politician care a vorbit despre proteste și cât de dăunătoare pot fi acestea pentru sănătatea publică. Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat: „Solicitările protestatarilor mi se par destul de neclare”, a explicat Ludovic Orban, conform Digi24. „Nu înțeleg. În România sunt zeci de mii de familii care și-au pierdut oameni dragi. Ce ar trebui? Să moară mai mulți? Toate măsurile luate nu urmăresc decât scopul de a păzi viața și sănătatea cetățenilor români. Nimeni nu le instituie de dragul acestor măsuri. Ele sunt necesare. Nu contest dreptul oamenilor de a protesta, dar aceste acțiuni de protest trebuie să se desfășoare în cadrul legal și nu trebuie să se ajungă la violență”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter