Povestea din spatele imaginii: Prințesa Diana și „rochia răzbunării” din 1994

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Vineri, 29 septembrie 2017, 16:55
Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la moartea Prințesei Diana, însă multe dintre aparițiile ei au rămas încă vii în memoria colectivă. Lady Di a reușit să „îndulcească” stilul tradițional regal auster prin ținute moderne și elegante, mult mai potrivite cu personalitatea sa.

De fiecare dată, reușea să aleagă haina potrivită pentru ocazia potrivită: a purtat o ținută Escada când a mers în Germania, o rochie Yuki când l-a cunoscut pe împăratul Japoniei – Hirohito și un costum Chanel în timpul vizitei sale oficiale la Paris.

Dar una dintre cele mai răvășitoare apariții ale Prințesei Diana rămâne cea din vara lui 1994, când și-a făcut apariția într-o rochie neagră din mătase, cu umerii goi, la o cină organizată de Vanity Fair, la Sereptine Gallery.

Printesa Diana in 1994

Rochia creată de designerul grec Christiana Stambolian a fost numită de presă „rochia răzbunării” la acea vreme, pentru că Prințesa de Wales a ales să o poarte chiar în ziua în care soțul ei și-a recunoscut infidelitatea.

Apropiații săi au spus, atunci, că Prințesa o avea în garderobă de multă vreme, dar a ezitat să o poarte, pentru că i se părea prea provocatoare. Dar la o zi după ce Prințul Charles a mărturisit public că avea o aventură de ani de zile cu Camilla Parker Bowles, Lady Di și-a făcut apariția în  rochia neagră la evenimentul organizat de Vanity Fair.

Rochia „Revange” a fost licitată în 1997, pentru suma de 74.000 de dolari.

Citește și – Motivul impresionant pentru care Prințesa Diana renunțase să mai poarte mănuși și pălării

Citește și – De ce purta părul scurt Prințesa Diana

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter