Unul dintre cei mai bogați bucătari ai lumii este acuzat de viol

De Oana Savin, pe
Mario Batali, unul dintre cei mai bogați chefi bucătari din lume a fost acuzat că ar fi agresat sexual două femei aflate în stare de inconștiență. Acestea nu sunt primele acuzații de acest gen. Mai multe femei au afirmat că bucătarul le-a hărțuit sexual sau a avut un comportament nepotrivit față de ele.

Potrivit mărturiilor mai multor foste angajate ale restaurantului newyorkez The Spotted Pig – la care Mario Batali este unul dintre investitori şi care este condus de Ken Friedman, prietenul acestuia -, difuzate în emisiunea de televiziune „60 minutes”, de pe postul CBS, maestrul bucătar a agresat sexual două femei, după ce le-a drogat.

Una dintre victime a declarat că incidentul a avut loc în anul 2005, moment în care a mers la spital și la poliție, însă a rneunțat ulterior la plângere. Testul pentru viol nu a mai fost păstrat de autorități, notează USA Today.

Citește și: Michael Douglas, acuzat de hărţuire sexuală

O altă fostă angajată a restaurantului, Jamie Seet, a spus că a fost martora unui incident similar în 2008, prin intermediul camerelor de supraveghere din local. Aceasta a spus însă că nu a mers la poliţie pentru a raporta incidentul, din ruşine.

Batali a negat toate acuzațiile. De-a lungul ultimelor două decenii, mai multe femei l-au acuzat pe Batali de hărţuire sexuală.

În decembrie 2017, site-ul cilinar Eater a publicat declaraţiile a patru femei, care, sub protecţia anonimatului, l-au acuzat pe Batali de hărţuire sexuală fizică şi verbală. Trei dintre femeile care au fost intervievate de site-ul Eater au lucrat pentru Batali.

Citește și: Steven Seagal, acuzat de hărţuire sexuală de actriţa Julianna Margulies

După acuzaţiile din decembrie, Batali a decis să se retragă de la conducerea companiei sale, însă a rămas acţionar.

Mario Batali, în vârstă de 57 de ani, este autorul mai multor emisiuni TV de succes, a scris cărţi de bucate, a lansat mai multe game de articole de bucătărie şi produse alimentare şi deţine 26 de restaurante.

Sursă foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter