Toni Grecu, despre incendiul de la Spitalul Matei Balș: „A fost cel mai greu efort pe care l-am depus vreodată”

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Joi, 15 septembrie 2022, 12:25

Un incendiu a izbucnit pe 29 ianuarie în Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, unde Toni Grecu, unul dintre fondatorii grupului Divertis, era internat după infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Patru persoane și-au pierdut viața și alți peste 100 de pacienți au fost evacuați. Printre aceștia s-a numărat și Toni Grecu, care era internat în pavilionul în care a izbucnit incendiul, dar nu la parter, acolo unde s-au extins flăcările, ci la etajul 2.

Toni Grecu, despre incendiul de la Spitalul Matei Balș: „A fost cel mai greu efort pe care l-am depus vreodată”

Recent, invitat în emisiunea „Vorbește lumea”, comediantul a vorbit despre incendiu și despre recuperarea sa. Actorul se simte bine în prezent.

„Dormeam. Eram cu masca pe față. (…) Nu eram independent deloc. La 5 dimineața a venit asistenta, a dat ușa salonului de perete. A strigat: «Treceți la marginea patului, pregătiți-vă, arde spitalul!». Asta s-a întâmplat. (…) Erau sunetele sirenelor care vuiau pe afară. A deschis asistenta geamul, probabil asta este procedura, ca să iasă surplusul de oxigen din încăpere, să nu mențină arderea”, a povestit comediantul.

„Pe geam ce vedeam? Vaduri de fum negru care se înălțau de sub noi, de la etajul 1. A fost un moment greu. Nu m-am pierdut cu firea. Nu am intrat în panică. A fost ok din punctul ăsta de vedere. Dar efortul fizic pe care l-am depus ca să părăsesc spitalul și să ajung la salvare, ca apoi să mă transfere la Pantelimon, unde am fost prima dată, a fost colosal”, a continuat.

„A fost cel mai greu efort pe care l-am depus vreodată în viața mea. A trebuit să alerg vreo 100 și ceva de metri prin curtea spitalului. Să alerg cu ghilimelele de rigoare. (…) Îi spuneam paramedicului: «Mor! Nu mai pot, mor!». Îmi spunea: «Haideți, domnule Grecu! Nu leșinați acum!». Mă încuraja omul. Îmi ținea butelia de oxigen și eu mă rugam să mă lase. Voiam să mă lase acolo. Mă trăgea de glugă și, cum puteam, m-am ținut pe picioare. Am leșinat în salvare”, a mai spus.

Soția actorului, Cristina, a fost de asemenea infectată cu aceeași tulpină COVID-19. Din fericire, ca simptome a avut doar febră două seri la rând și atât.

Foto: Facebook

Citește și:

Actrița Morena Baccarin a născut! Prima fotografie cu fiul ei Arthur

Meghan Markle, dată de gol de limbajul corpului în interviul cu Oprah

De ce nu se căsătoresc Miki de la K-pital și iubitul ei? Formează un cuplu de 18 ani

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter