Soțul Salmei Hayek vrea să doneze 100 milioane euro pentru reconstrucția catedralei Notre Dame de Paris

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 16 aprilie 2019, 10:29
Soțul miliardar al actriței Salma Hayek a anunțat că va dona 100 milioane de euro pentru a ajuta la reconstrucția catedralei Notre Dane de Paris, care a ars luni seară, într-un incendiu devastator.

Omul de afaceri francez, Francois-Henri Pinault a făcut anunțul la câteva ore după ce un incendiu a avut loc în inima Parisului, potrivit Daily Mail.

Pinault, care este însurat cu Salma Hayek din 2009, este directorul executiv al Kering, companie ce deține brandurile Gucci și Yves Saint Laurent.

Acesta a afirmat că va contribui la reconstrucția catedralei după ce președintele Franței, Emmanuel Macron, a vorbit în fața Notre Dame de Paris spunând că marți va fi lansată o campanie de strângere de fonduri și le-a cerut „celor mai mari talente” ale lumii să vină în ajutor.

Crucea și altarul catedralei au rămas intacte

Deși edificiul a fost distrus aproape în întregime, altarul și crucea sa au rămas neatinse de flăcări. La nivelul boltei, există o gaură uriaşă, în dreptul locului unde se afla turla, aceasta prăbuşindu-se în timpul incendiului.

Potrivit autoritățile pariziene, două treimi din acoperișul catedralei a fost distrus.

Catedrala Notre Dame de Paris a fost cuprinsă de flăcări, luni seară, incendiul izbucnind în jurul orei 19:50 ora României. Încă nu se cunoaște cauza incendiului, însă serviciul de pompieri a spus că ar putea avea legătură cu lucrările intense de restaurare la care era  supus monumentul.

Catedrala romano-catolică Notre-Dame din Paris, situată în Arondismentul 4 al capitalei Franţei, a fost construită în perioada 1163-1345 în stil gotic. Catedrala este unul dintre monumentele emblematice ale Parisului.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter