Sinéad O’Connor s-a convertit la islam. Cântăreața și-a schimbat și numele

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 26 octombrie 2018, 18:11
Cântăreața irlandeză Sinéad O'Connor s-a convertit la islam și și-a schimbat numele încă o dată. Cum motivează această decizie. 

Sinéad O’Connor, în vârstă de 51 de ani, a șocat din nou publicul cu decizia de a se converti la islam, așa cum a anunțat într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare. După ce anul trecut şi-a schimbat numele, în mod legal, în Magda Davitt, cântăreața spune că acum o cheamă Shuhada, conform BBC.

Artista care a devenit cunoscută în 1990 în întreaga lume datorită hitului „Nothing Compares 2 U”, a mulțumit musulmanilor pentru sprijinul acordat, mărturisind că este mândră de decizia ei, aceasta fiind „concluzia naturală a călătoriei oricărui teolog inteligent“.

„Toate studiile scripturilor conduc la islam, ceea ce face toate celelalte scripturi redundante“ a mai spus cântăreața.

Imamul irlandez Shaykh Dr Umar al-Qadri a postat o filmare în care Sinéad O’Connor depune jurământul de credinţă islamic.

În 1992, artista a șocat publicul după ce a rupt fotografia Papei Ioan Paul II când se afla în direct la o televiziune americană, declarând: „Luptaţi împotriva duşmanului adevărat!“, relatează Adevărul.ro.

Ea a devenit una dintre cele mai critice voci la adresa bisericii catolice și după câțiva ani de declarații și manifestații împotriva ei, a fost făcută preot al unei biserici independente din Lourdes, dar ceremonia nu a fost recunoscută de Biserică.

Sinéad Marie Bernadette O’Connor s-a născut la Dublin în 1966 și a ajuns în atenția publicului nu doar pentru calitățile vocale, ci și pentru stilul ei nonconformist. Anul trecut, artista a publicat un videoclip pe contul său de Facebook  în care spunea că se gândește zilnic la sinucidere pentru că se simte singură. Aceasta a fost diagnosticată în 2003 cu tulburare bipolară, luptându-se ani la rând cu o depresie severă.

“Locuiesc acum într-un motel din New Jersey. Sunt singură. Nu există nimeni în viaţă mea, doar medicul meu psihiatru, un om minunat care mă ţine în viaţă. Boala nu ţine cont de om. Nimănui nu îi pasă de mine, mă simt atât de singură”, declara atunci Sinéad O’Connor.

Citește și: 

S-a căsătorit cu alesul inimii ei, dar la două zile după nuntă a avut un șoc. Ce veste a primit femeia

A dat medicina pe arta fotografică și anul acesta a fost declarat „Fotograful Anului”

Sursă foto: Northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter