Simona Halep: „Tot ce am făcut în viață, până acum, a fost doar pentru tenis. Nimic altceva nu a contat”

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Marți, 08 ianuarie 2019, 09:54
Simona Halep a vorbit într-un interviu acordat pentru „The Guardian” despre succesul de la Roland Garros, dar și despre sacrificiile pe care le-a făcut de-a lungul timpului pentru tenis.

Simona Halep: „Dacă nu câștigam Roland Garros nu aș fi fost la fel de relaxată”

Într-un interviu pentru publicația „The Guardian”, Simona Halep (liderul WTA) a vorbit despre cariera ei: „Până acum, tot ce am făcut a fost pentru tenis. Nu a contat nimic altceva și de aceea am suferit. Acum nu mai e presiune. Mă simt mai bine. Dacă nu câștigam Roland Garros, nu aș fi fost la fel de relaxată. Mi s-a luat o greutate mare de pe umeri. M-am dedicat 100% tenisului timp de mulți ani. Acum am început să mă bucur mai mult de viață! Ies în oraș, îmi fac prieteni și sunt mai deschisă. Înainte să câștig Roland Garros eram mai concentrată. Să câștig a fost cel mai bun lucru! Am plâns pentru că a fost ceva incredibil. Tot ce am visat a devenit realitate. Toți cei pe care îi iubesc erau acolo când am ridicat trofeul. A fost cel mai bun moment pe care l-am avut. Poate că rămâne cel mai bun. Dar să vedem ce va fi. Poate în viitor voi avea mai multe”, a declarat Simona Halep pentru The Guardian.

Simona Halep: „Mama s-a speriat și a spus să nu mai fac asta niciodată pentru că a fost prea mult”

Simona a vorbit și despre finala pierdută în 2018 la Australian Open împotriva Carolinei Wozniacki, dar și despre momentele dificile din carieră: „Nu am jucat în viața mea un turneu așa de dificil. Sper să nu o mai fac niciodată. A fost un dezastru. Mama s-a speriat și a spus să nu mai fac asta niciodată pentru că a fost prea mult. A fost un avertisment. În semifinala cu Angelique Kerber am simțit că fiecare punct era un raliu de 20 de schimburi. Ea este o mare luptătoare. Sunt mândră de acel turneu. Nu a fost o mare supărare că am pierdut contra lui Caroline Wozniacki în finală. Am dat totul. Dar nu mai aveam energie la final.

Simona Halep, interviu

După finală, am terminat conferința de presă la 10 noaptea și m-au dus la testul antidoping. Am plecat la 2 dimineața pentru că nu am putut urina. Eram deshidratată. Mi-au luat sânge. La hotel am început să tremur toată și am fost dusă la spital. Mama s-a speriat și mi-a zis că dacă ar fi în locul meu, ar pune stop și s-ar bucura de viață. Am avut 3 luni foarte grele. Eram extenuată și nu mă puteam recupera total”, a mai adăugat Simona Halep.

„Trebuie să experimentez și de aceea voi fi singură 4 luni, fără antrenor. Vreau să fiu relaxată. Am avut multă presiune anul trecut de la oamenii din România și de la cei din jurul meu. Toți vorbeau despre câștigarea unui turneu de Grand Slam”, a mai spus Simona.

Sursă foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter