Șerban, Animal X: “Ştiu cum e să plângi de dorul părinților”

Ultimul update Miercuri, 16 martie 2022, 17:55

Șerban Copoț (Animal X) dezvăluie în premieră drama trăită în copilărie. El este acum vocea celor 270 000 de copii români ai căror părinţi sunt plecaţi din ţară.
Prea numeroși sunt românii care, înainte de ‘89, din motive politice, și după ‘89, din motive economice, au trăit drama înstrăinării de copii și de părinți. In acest moment, în România trăiesc 270 000 de copii ai căror părinți sunt plecați din țara, pentru a le asigura un viitor mai bun.
Şerban avea doar patru ani atunci când tatăl său a fost nevoit să fugă din țară din cauza regimului comunist, cu speranța de a-și muta întreaga familie în Germania. In ciuda eforturilor disperate, acest lucru nu a fost posibil. Astfel încât, până la vârsta de nouă ani, într-o perioadă în care Internetul nu le era accesibil românilor, Șerban a trăit cu dorul de tată și cu fotografii care soseau chiar și cu 12 luni întârziere.
Editorial: „Dansez pentru tine”, o nouă ediţie, noi scandaluri
”După Revoluție, când s-a întors, nici nu știam dacă îl voi recunoaște. Nu a fost cazul, pentru că legătura dintre părinte și copil este mai presus de orice distanță”, spune Șerban. ”Mi-a lipsit siguranța pe care ți-o dă prezența tatalui tău, certitudinea că orice se poate rezolva. O admir atît de mult pe mama, pentru că a făcut tot posibilul să suplinească lipsa tatălui, dar, nu rare erau momentele în care plângeam de dorul lui. Știu cum este să plângi de dorul părinților”.
Şerban Copot, Animal X: „Ar fi perfect dacă ecologia ar deveni obligatorie la şcoală“
Postura de concurent în cadrul emisiunii ”Dansez pentru tine”, difuzată de PRO TV, l-a ajutat să înțeleagă că, la fel ca și el, și tatăl lui a trăit o traumă.  Șerban este tăticul unui băiețel adorabil, în vârstă de un an, de care pregătirile zilnice pentru emisiune îl obligă să stea  departe.

”Mă  simt ca Enescu fără vioara lui sau ca Michelangelo fără daltă. De câte ori văd un copilaș mic la studiouri mi se înmoaie genunchii și mă lovește un dor de o intensitate cum nu am mai trăit. Acum încep să înțeleg ce se petrecea în sufletul tatălui meu în perioada în care se afla departe de noi.”

In ciuda dorului de micuț, Șerban își dorește din suflet să rămână în concurs și să o ajute pe Valentina să își împlinească visul: acela de a fi din nou alături de familia ei.

”Avem o stare de spirit pozitivă. Credem în șansa noastră și în voturile celor de acasă. Prin ceea  ce reprezintă  Valentina, cei aproximativ  270.000 de copii cu părinți plecați din țară, sunt convins că, prin votul lor de vineri,  cei de acasă  le vor da un semnal corect guvernanților care tot încearcă să  bage sub preș soarta atâtor copii. Românul este un om darnic, sufletist, dar mai presus de toate familist”, spune Șerban.

Valentina, partenera lui Șerban de la ”Dansez pentru tine”,  este unul dintre sutele de mii de copii din România care s-au văzut singuri pe lume, după ce părinții au fost nevoiți să ia calea străinătății, pentru a munci. Ulterior, bunicul s-a accidentat grav și a murit, bunica a căzut pradă Alzheimer-ului, iar din cauza datoriilor acumulate părinții ei au fost obligați să-și vândă apartamentul, iar tânăra s-a  vazut nevoită să se angajeze pe când avea numai 14 ani. Valentina participă la Dansez pentru tine ca să alunge definitiv ghinionul și redevină o familie, alături de părinți.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter