Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 26 februarie 2020, 16:45
Roxen a fost aleasă de TVR să reprezinte România la finala Eurovision 2020 ce se va desfășura la Rotterdam. Vocea a fost aleasă pe baza unei noi strategii ce implică o colaborare exclusivă cu o casă de discuri locală.

Pe lista scurtă a TVR s-au aflat trei nume: Roxen, Diana V și Cezar Gună, selecția finală a vocii fiind aleasă de un juriu în care s-au aflat Crina Mardare (vocal coach), Luminița Anghel (interpret), Lucian Ştefan (managing partner Global Records), Liana Stanciu (producător muzical radio tv şi șefa delegaţiei României la Eurovision), Dan Manoliu (producător tv și director artistic), Gabriel Scîrlet (regizor muzical), Liviu Elekes  (compozitor și regizor muzical), Andrei Tudor (compozitor) și Bogdan Păun (regizor muzical).

Pentru Roxen au fost compuse mai multe melodii, dintre care cele mai bune cinci vor intra în Selecţia Naţională din 1 martie 2020. Aceste piese vor fi prezentate public pe 21 februarie 2020.

România va intra în concurs pe 12 mai, în prima semifinală Eurovision Song Contest 2020 de la Rotterdam.

Cine este Roxen

Roxen vine din Cluj și cântă de la vârsta de 7 ani. Single-ul ei de debut, „Ce-ţi cântă dragostea“, a fost lansat în 2019 și a ajuns pe locul 32 în topurile muzicale.

Aceasta s-a făcut remarcată în industria muzicală în urma unui colaborări cu producătorul Sickotoy pentru piesa „You Don’t Love Me“, care a ajuns rapid în topurile din țară și din străinătate.

În copilărie, am participat la diverse concursuri si festivaluri, insă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel și visam să cânt pe scene mari și să mă adresez publicului. Acum, sunt emoționată și provocată în același timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort. Dar asta îmi place, mereu m-am simțit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viața mea. Mă bucur și sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia și atenția îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine”, a declarat Roxen citată de Virgin Radio, după ce a aflat că va reprezenta România la Eurovision.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Roxen.

Sursă foto: PR, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter