Poze: Roxana Ciuhulescu, în Afganistan cu soldaţii români

De PR, pe

Roxana Ciuhulescu a fost într-una din cele mai periculoase zone din lume la momentul actual –Afganistan, unde a testat doi “monstri” aitehnologiei de razboi: cel mai nou vehicul terestru dedicat operatiunilor militare, MRAP, si elicopterul Black Hawk, continuand seria experientelor incepute cu ceva timp in urma la bordul unui MIG 21 Lancer.
Dupa un an si jumatate de asteptare, visul Roxanei s-a indeplinit si a primit aprobarea de a pleca in teatrul de razboi Afganistan, alaturi de o delegatie speciala a Ministerului Apararii Nationale, condusa de insusi ministrul Corneliu Dobritoiu.
Echipa ProMotor si-a inceput misiunea pe teritoriul afgan la bordul unei aeronave cat doua Rolls Royce-uri: zgomotosul C27J Spartan, avion fabricat in Italia, dotat cu 2 motoare de 4700 CP. La prima oprire, pe aeroportul din Kabul, Roxana a facut cunostinta, la propriu, cu greutatile pe care sunt nevoiti sa le duca militarii: a trebuit sa poarte casca, vesta antiglont si ochelari de protectie, toate cantarind aproximativ 7 kg.
Roxana Ciuhulescu a zburat cu un supersonic. Vezi pozele!
roxana ciuhulescu in afganistan
In Kandahar, cea mai mare baza militara din Afganistan, adrenalina a atins cote alarmante pentru prezentatoarea ProMotor atunci cand a simtit pe pielea ei cu ce senzatii se confrunta soldatii prinsi intr-o ambuscada. ”Rasturnari, incendiu, panica, zgomot, miros de carburant si pericoliminent de explozie” – asta a simtit  Roxana cand s-a urcat in simulatorul de razboi al bolidului MRAP.
roxana ciuhulescu in afganistan
Black Hawk a fost vehiculul impresionant cu care a calatorit corespondenta speciala ProMotor, elicopterul cu 2 motoare mari de 1890 CP/motor si 4 rezervoare de carburant, care poate cara o greutate de pana la 10 tone, pana la baza Al Masaak, aflata in prima linie a razboiului si condusa exemplar de un colonel roman. Aici Roxana s-a vazut, in sfarsit, la volanul celui mai puternic vehicul de razboi din lume, MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), care “nu te lasa sa mori in bombardamente nici daca vrei”, asa cum declara ea insasi. Rezistent la mine, bombe si orice alt tip de explozibil, MRAP este produs doar de americani si costa nu mai putin de 500.000 de euro bucata.
roxana ciuhulescu in afganistan
O editie exploziva a emisiunii ProMotor ii asteapta duminica, la Sport.ro, pe telespectatorii pasionati de motoarele de toate felurile .
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter