LOREDANA: „Mă onorează comparaţia cu Madonna”

De Libertatea pentru femei, pe

E plină de viaţă, zâmbitoare, haioasă şi consideră fără vreo îndoială că lucrurile aflate „din auzite” pot fi eronate. Noi vă spunem direct de la sursă unde va fi Lori în această vară, ce urmează acum, după colaborarea cu Dragoş Chircu, despre fiica ei Elena, şi inclusiv despre cum îşi sprijină artista prietenii defavorizaţi.
De curând, ai devenit ambasador al programului „Eu sunt! Tu?”. Ce presupune mai exact?
Este o campanie împotriva discriminării, a rasismului, a intoleranţei şi mă simt onorată de această postură. Cred că fiecare dintre noi s-a lovit la un moment dat în viaţă de discriminare.

Deci şi tu te-ai confruntat?
Da! Am fost interzisă de televiziune în anii ’80 şi nu am înţeles niciodată care a fost cauza. Apoi, pentru că sunt româncă, moldoveancă… Îi susţin pe prietenii mei care fac parte din comunitatea LGBT, pe care i-am văzut de multe ori în situaţii umilitoare de violenţă şi de jigniri. Niciunui om nu-i este permis să acţioneze aşa faţă de un semen care nu i-a făcut nimic. Mă străduiesc să-mi aduc contribuţia pentru o ţară mai deschisă, în care oamenii să renunţe la prejudecăţi şi nu numai faţă de orientarea sexuală.
Trebuie să vedem lumea prin ochii noştri, nu prin ce spun alţii, pentru că lucrurile aflate „din auzite” pot fi eronate.

Te temi că ai putea fi judecată, mai ales că eşti şi părinte?
Îmi asum ceea ce cred. Nimeni nu este perfect şi consider că trebuie să ne acceptăm aşa cum suntem şi să devenim mai buni. Şi soţul meu m-a susţinut în demersul din această campanie, mai ales că n-am început-o de ieri, de azi, ci de câţiva ani, doar că acum s-a oficializat. Cât despre faptul că sunt părinte şi mamă, Elena este atât copilul meu, cât şi prietena şi sora mea. Avem o relaţie deschisă, apropiată şi ne destăinuim absolut orice. Nu există ascunzişuri. Şi nu sunt nici extravagantă sau nonconformistă, sunt doar un om normal, care poate să gândească în afara „cutiei”, care poate să privească şi din alte unghiuri.

Eşti considerată controversată şi ai fost deseori comparată cu Madonna. Te deranjează sau te onorează?
Da, am reuşit să împing limitele. Mă onorează comparaţia cu Madonna, dar a devenit un clişeu care nu are legătură cu realitatea. Suntem blonde, da, avem ochii albaştri, avem aproape aceeaşi înălţime,
de fapt, eu sunt puţin mai înaltă, dar eu sunt Loredana şi sunt româncă.

Ai lansat „Ochii din vis”, cu Dragoş Chircu („Vocea Româ­niei”), o piesă foarte difuzată la radio. Colaborarea voastră a fost cum ai prevăzut?
A fost peste aşteptări! Am vizualizat, mi-am imaginat acest cântec şi mi-a plăcut extraordinar de mult reacţia publicului. Am vrut să-i scriu lui Dragoş o baladă încă de când eram în echipă, la „Vocea Româ­niei”. Pentru mine, el este câştigătorul şi uite că la atâtea luni după terminarea show-ului are multe con-certe şi îi merge foarte bine. Dragoş îşi va continua drumul ca solist, dar bineînţeles că voi fi alături de el pentru sfaturi, cântece. O să-i mai scriu, poate tot o baladă sau altceva, ce o să mă inspire.

În videoclipul „Ochii din vis” apare şi fiica ta, Elena. O vezi să profeseze tot în showbiz?
După „Suflet drag” şi „Rain, rain”, pe care l-am filmat la Las Vegas, este a treia oară când Elena apare într-unul dintre videoclipurile mele. Sunt sigură că va urma o carieră pe partea artistică, creativă. Are şi antecedente în familie: eu, Andrei, care e producător, tatăl meu, care e scriitor sau mama mea. Are de unde să culeagă, iar apoi să meargă mai departe cu propria ei personalitate. Abia aştept să citesc prima ei carte! Pentru mine, fiica mea este o muză. Are un stil de a gândi care mă surprinde şi prin ea am reînvăţat să fiu copil şi adolescent. Sunt foarte mândră de fata mea şi cred că şi ea e mândră de mămica ei.

Eşti ascultată la radio, te vezi la televizor, vei participa la „Concertul anului”, organizat de Europa FM, la sfârşitul lunii iulie…
Da, am un timp extraordinar de frumos şi chiar dacă programul e încărcat, o fac cu atâta drag în continuare… Crede-mă, nu o spun din complezenţă, chiar îmi place! Nu o fac pentru glorie sau pentru bani, ci pentru fanii mei. Sunt copleşită de dragostea lor şi încerc să le dau înapoi cât pot mai mult.
Acum am terminat albumul nou, l-am înregistrat la MÜnchen, unde am lucrat cu chitaristul trupei Reamon, Uwe Bosert şi sper la toamnă să-l lansez. Se anunţă o toamnă glorioasă, încununată de un superconcert la Sala Palatului, pe 25 noiembrie, şi de un turneu în ţară, pe care chiar vreau să-l întreprind, deşi sunt implicată şi în „Vocea României”. Vom reîncepe un nou sezon. 

În general, mergi singură să-ţi cumperi, să zicem, o pâine, fără să te gândeşti că lumea se va strânge „ciorchine” pentru poze şi autografe?
N-am nicio treabă. Chiar mă duc la cumpărături singură sau cu soţul meu şi cu Elena. Îmi place să-mi aleg cu mâna mea produsele pe care le gătesc.

Îţi place să găteşti?
Sigur! Şi de câte ori gătesc, toată lumea mănâncă: peşte, carne, mâncăruri simple. Cred că tot ce-i mai simplu în viaţă e mai bun.

► NU POT TRĂI FĂRĂ…

… famile, fani şi muzică
„Familia este sufletul meu, îmi conferă echilibru şi e forţa care mă duce mai departe. Fanii sunt esenţiali şi absolut sigur nu aş putea trăi fără ei şi fără muzică.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter