Poate Inteligența Artificială să cucerească lumea? Iulia Ionescu, prezentatoarea iLikeIT, vine cu lămuriri la FRESH by UNICA

De Cristina Manea, pe Ultimul update Joi, 18 mai 2023, 14:10

Iulia Ionescu, prezentatoarea iLikeIT, de la PRO TV, este invitata emisiunii FRESH by UNICA, din această seară, de la ora 20:00, ediție în cadrul căreia vom discuta despre un subiect actual și de interes, Inteligența Artificială. 

În ultimii ani, Inteligența Artificială (IA) a devenit un subiect tot mai popular în lumea tehnologiei. Dar ce este, de fapt, IA și cum funcționează ne spune Iulia Ionescu, prezentatoarea iLikeIT, de la PRO TV.

Inteligența Artificială – Ce este și cum funcționează?

În termeni simpli, IA se referă la capacitatea unei mașini de a imita inteligența umană. Aceasta implică utilizarea algoritmilor și a modelelor matematice pentru a permite mașinii să învețe din date și să ia decizii inteligente.

Un exemplu comun de IA este asistentul virtual de pe telefonul mobil, care poate recunoaște comenzi vocale și poate răspunde la întrebări cu ajutorul unor algoritmi de procesare a limbajului natural. În același mod, automobilele autonome utilizează IA pentru a analiza datele din senzori și pentru a lua decizii în timp real.

Deși IA poate fi extrem de utilă în multe domenii, există și preocupări cu privire la impactul acesteia asupra forței de muncă și a vieții private. De exemplu, o creștere semnificativă a automatizării ar putea duce la pierderea locurilor de muncă în anumite sectoare, iar utilizarea datelor personale poate ridica probleme de confidențialitate.

Cu toate acestea, beneficiile potențiale ale IA sunt uriașe. Inteligența Artificială poate ajuta la creșterea eficienței și a productivității în multe domenii, de la medicină și cercetare până la producție și transport.

Iulia Ionescu, despre oportunitățile Inteligenței Artificiale

„Eu sper să nu ne sperie. Din punctul meu de vedere n-ar trebuie să privim lucrurile așa. E foarte important să ne documentăm pe acest subiect și chiar să încercăm să interacționăm cu Inteligența Artificială.

Veți vedea, dacă veți face asta, că sunt și puncte slabe atunci când vine vorba de cunoștințele sale și de felul în care putem să ne folosim de această unealtă digitală, care la fel ne poate ușura munca în funcție de specializările noastre, de ceea ce facem. Chiar și eu mă folosesc de Inteligența Artificială acum la serviciu.

Pe lângă faptul că e un subiect foarte ofertant pentru emisiune, sunt și anumite mecanisme care mă ajută și pe mine să-mi micșorez munca, cum ar fi anumite texte, partea de documentare… Mă refer aici, în mod special, la ChatGPT pe care îl știu toți și, ce cred eu că-i foarte important să știe lumea despre acest sistem, este că până la urmă ChatGPT are acces la tot ceea ce există pe internet.

Gândiți-vă la toate fotografiile, toate video-urile, toate documentele, toate lucrările de doctorat, tot ce am încărcat noi vreodată pe internet, într-un fel sau altul, a ajuns să fie creierul acestei Inteligențe Artificiale într-o măsură sau alta, într-o măsură mai mică, mai mare, depinde de domeniile abordate.

Iulia Ionescu, despre Inteligența Artificială: „Noi suntem cei care ne folosim de ea, nu ea de noi”

Și cred că singurul lucru la care ar trebui să fim mai atenți, în general, în viitor, este la ce anume publicăm pe internet și la cum „hrănim” această Inteligență Artificială, pentru că noi suntem cei care deținem controlul, noi suntem cei care o educăm și noi suntem cei care ne folosim de ea, nu e de noi!” a declarat Iulia Ionescu, prezentatoarea emisiunii iLikeIT, la FRESH by UNICA.

Așadar, IA este o tehnologie fascinantă care poate aduce multe beneficii, dar care trebuie utilizată cu precauție. Este important să înțelegem cum funcționează și să fim conștienți de impactul asupra societății și a vieții noastre personale.

Citește și:  Paula Herlo, la FRESH by UNICA: „Sunt o mamă cool, care încearcă să-și crească liberi copiii” / Exclusiv

Citește și: Dr. Mihaela Bilic, la FRESH by UNICA: „Oamenii au făcut din mâncare obsesie”. Cum slăbești fără dietă / Exclusiv

Citește și:  Paula Seling, la FRESH by UNICA: „Familia e totul și e foarte important să îi dăruiești totul” / Exclusiv

Citește și: Andreea Marin dezvăluie cum a aflat că suferă de boala secolului, la FRESH by UNICA: „Nu e nicio rușine să mergi la un psiholog, la un psihiatru” / Exclusiv

Ce reprezintă, de fapt, ChatGPT și cum poate fi utilizat?

ChatGPT este o tehnologie de procesare a limbajului natural (NLP) care utilizează modele de învățare profundă pentru a crea conversații realiste între oameni și computere. Acesta este dezvoltat de OpenAI, o companie de cercetare în domeniul AI, și este considerat unul dintre cele mai avansate sisteme de chatbot disponibile în prezent.

Cu ChatGPT, utilizatorii pot comunica cu un chatbot cu adevărat inteligent, care poate înțelege și răspunde la întrebări complexe și chiar poate recunoaște tonul și emoțiile din mesajele utilizatorilor. ChatGPT poate fi utilizat într-o varietate de aplicații, inclusiv asistență virtuală, servicii de suport clienți și chiar în jocuri video.

Unul dintre avantajele majore ale utilizării ChatGPT este că poate reduce semnificativ timpul și costurile asociate cu interacțiunea umană în astfel de aplicații. De asemenea, poate fi utilizat pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului prin furnizarea de răspunsuri rapide și precise la întrebările lor.

FRESH by UNICA, miercuri, de la ora 20:00

Nu ratați Fresh by Unica, emisiunea online prezentată de Cristina Manea, în fiecare miercuri, de la ora 20:00, pe contul oficial de YouTube, pe pagina de Facebook UNICA.ro și pe site-ul nostru!

Pe canalul Unica de YouTube puteți vedea toate edițiile emisiunii. Până acum, Alina Sorescu și Paula Seling se află printre vedetele care și-au deschis sufletul la FRESH by UNICA. Ce declarații surprinzătoare a făcut și Tania Popa, dar și poveștile lui Marcel Pavel, precum și ale Andreei Ibacka sunt online.

Andreea Marin, Daniela Gyorfi, Alexandra Velniciuc, Cove, Andreea Bălan, Bella Santiago, Julia Chelaru, Paula Herlo sau Carmen Brumă s-au destăinuit la FRESH by UNICA.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter