Cum reușește Cosmin Seleși să fie un tată bun: “În ziua de astăzi, rolul unui psiholog este important”/ Exclusiv

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 16 februarie 2023, 10:40

Cosmin Seleși se numără printre norocoșii cu care viața a fost darnică. Și-a cunoscut soția la semafor, pe Magheru, în urmă cu 15 ani, a cerut-o în căsătorie în garsoniera din Drumul Taberei, după care a cumpărat inelul, iar astăzi formează o familie fericită și au doi copii minunați, Tudor și Ilinca. În exclusivitate pentru UNICA.ro, prezentatorul emisiunii “Batem palma?”, de la Pro TV, ne-a dezvăluit regulile după care funcționează familia Seleși: de la gestionarea banilor, la alegerea destinației de vacanță, responsabilitatea de a fi un părinte bun, rolul psihologului în viața lui și a fiului său sau mersul la piață.

Cosmin Seleși a mers, pentru prima dată, cu copilul la psiholog când puștiul avea probleme de adaptare la grădiniță. Atunci a fost și diagnosticat greșit, actorul trecând prin momente cumplite când a auzit că fiul lui ar avea sindromul Down. Din fericire, Tudor este perfect sănătos, așa că actorul a schimbat psihologul și a decis să apeleze în continuare la el, la nevoie, fiind conștient că specialistul are un rol important în dezvoltarea micuțului. Iar Cosmin, în calitate de părinte, a mers la psihologul lui Tudor, când s-a ivit o situație care l-a pus în dificultate.

Cum reușește Cosmin Seleși să fie un tată bun: “În ziua de astăzi, rolul unui psiholog este important”/ Exclusiv

Cosmin, tu sau Irina, cine adminstrează mai bine bugetul familiei? Ați avut discuții în contradictoriu legate de cheltuieli?

Niciodată nu am avut astfel de discuții, împreună administrăm bugetul familiei. Ne consultăm în orice problemă și cred că așa este normal. Suntem cu banii la comun (râde)!

Cosmin Seleși: “Mergem cam în aceeași destinație de vreo 14 ani”

Iarna obișnuiești să își încarci bateriile într-o vacanță la mare și la soare. Tudor și Ilinca participă la consiliul de familie pentru alegerea destinației? Țineți cont de dorințele lor?

Cum reușește Cosmin Seleși să fie un tată bun: “În ziua de astăzi, rolul unui psiholog este important”/ Exclusiv

Da, se implică și ei în alegerea destinației. Dar, de obicei, mergem cam în aceeași destinație de vreo 14 ani. Suntem clasici din acest punct de vedere! Ne-am obișnuit cu acel loc și ne simțim ca acasă.

Multe cupluri aleg să aibă vacanțe cu copiii, dar și vacanțe în doi. Voi cum vă organizați? Sunteți genul de părinți care nu au liniște dacă sunt departe de copii?

Nu neapărat, mai plecăm și singuri câte 2-3 zile. Dar, în general, având copii mari, ne face mare plăcere să fim împreună. Noi, familia Seleși, avem o gașcă și ne înțelegem foarte bine. Ne cunoaștem foarte tare și știm exact ce ne place, ce ne deranjează. Râdem foarte mult când mergem în vacanță împreună.

Cum reușește Cosmin Seleși să fie un tată bun: “În ziua de astăzi, rolul unui psiholog este important”/ Exclusiv

Cosmin Seleși: “De fiecare dată când am avut o problemă și nu am știut să o rezolv, am vorbit cu psihologul lui Tudor”

De Moș Nicolae, în urmă cu 12 ani, ai devenit pentru prima oară, tată. Cum a evoluat acest rol de părinte? Cum e relația cu Tudor?

Am învățat foarte mult și încă o fac. De fiecare dată când am avut o problemă și nu am știut să o rezolv, am vorbit cu psihologul lui Tudor. El are psiholog de la patru ani și aș recomanda asta tuturor părinților. Sper că suntem într-un punct în care știm că mersul la psiholog nu înseamnă că există o problemă, ci că vrem să favorizăm un mediu de comunicare, de dezvoltare. Cred că în ziua de astăzi, cu toată agitația existentă, rolul unui psiholog este important.

Citește și: Cu cine s-a consultat Cosmin Seleși înainte să bată palma cu Pro TV: “Este sfătuitorul meu de suflet și o ascult de fiecare dată”/ Exclusiv

De-a lungul timpului, au existat gelozii între Tudor și Ilinca, mezina familiei? Cum ai gestionat relația dintre copii?

Niciodată nu au existat astfel de gelozii. Am reușit această performanță tot datorită sfatului psihologului. Ba chiar aș putea spune că la noi e dimpotrivă, se iubesc foarte mult. Chiar dacă uneori îl mai deranjează pe Tudor că Ilinca vorbește mai mult, e altceva (râde)! Cred că au avut o singură dată o mică discuție contradictorie și asta a fost. Se iubesc foarte mult.

Cum reușește Cosmin Seleși să fie un tată bun: “În ziua de astăzi, rolul unui psiholog este important”/ Exclusiv
Cosmin Seleși și fiul său, Tudot

Seleși: “Îmi face plăcere să merg la piață, să mă mai târguiesc”

În fiecare sâmbătă obișnuiești să faci piața. Cum e interacțiunea cu oamenii din piață? Atât cu cei care vând, cât și cu cei care cumpără.

Bat Palma cu toată lumea de acolo J! Îmi face plăcere să merg la piață, să mă mai târguiesc, să văd ce găsesc. Am locul meu de unde îmi iau legumele. E o mică relaxare de weekend.

Cum reușește Cosmin Seleși să fie un tată bun: “În ziua de astăzi, rolul unui psiholog este important”/ Exclusiv
Cosmin Seleși, la piață

A învățat în studenție să gătească

Te pricepi la gătit și îți și place să o ajuți pe Irina. Cum a început călătoria ta culinară? Care sunt preparatele care îți ies cel mai bine?

Cred că voi zice ciorbele, acolo sunt Zeu (râde)! De orice fel. Dar mă pricep și la gulaș, paste și altele. Încă din facultate am început să gătesc, când stăteam în cămin. Acolo se pun bazele gătitului.

Citește și: Cosmin Seleși revine în televiziune, după plecarea de la Antena 1. Ce surprize le-a pregătit telespectatorilor

Tudor, fiul tău, a apărut în Zorillo. Cum a fost prestația lui? Îl vei mai implica și în alte filme la care ești producător?

Da, a apărut în filmul Secretul lui Zorillo. Au fost chiar trei generații din familia Seleși – Tudor, eu și tata. Pe viitor, dacă e nevoie și se potrivește, dar mai ales dacă vrea, va mai apărea și în alte filme.

Cosmin Seleși: “Ilinca e la vârsta la care testează și își caută pasiunea”

Ilinca nu și-a dorit și ea să apară în vreun film? Ce hobby-uri are?

Ea încă este mică, e la vârsta la care și-ar dori lucruri diferite. Ea e cântăreață, balerină, karatistă, pianistă J! E la vârsta la care testează și își caută pasiunea.

Cum reușește Cosmin Seleși să fie un tată bun: “În ziua de astăzi, rolul unui psiholog este important”/ Exclusiv
Cosmin Seleși și Ilinca, fiica sa

Ce greșeli ai făcut de-a lungul timpului și ce ai învățat din ele? Se spune că anumite situații se repetă în viață tocmai din acest motiv.

Am făcut multe greșeli, nu aș alege una anume. Din fiecare dintre ele, am învățat câte ceva și nu le regret pentru că așa am devenit omul de astăzi. Sigur voi mai face greșeli și voi continua să mă dezvolt și pe mai departe!

Sursa foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter