Rochia de mireasă a prinţesei Diana, expusă la Palatul Kensington

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 27 aprilie 2021, 10:18
Rochia de mireasă a prinţesei Diana va fi expusă la Palatul Kensington, în cadrul expoziției Royal Style in the Making”, ce va avea loc între 3 iunie 2021 şi 2 ianuarie 2022.

Extravaganta rochie de mireasă a prințesei Diana va fi expusă în Orangery, o extensie a palatului, cu acordul prinților William și Harry. Creată de designerii David şi Elizabeth Emanuel, rochia spectaculoasă din tafta ivoir a avut mâneci lungi și bufante, guler din dantelă și o trenă de aproape 8 metri. Pe dantelă au fost cusute peste 10.000 de perle și paiete.

Cum a fost realizată rochia de mireasă a prinţesei Diana

Rochia a fost realizată 100% manual şi a avut bucăţi de dantelă veche, ce aparținuseră cândva Reginei Maria I a Angliei. Pe lângă funda albastră cusută la nivelul abdomenului, designerii au cusut pe eticheta rochiei un talisman în formă de potcoavă, din aur de 18 carate și bătut cu diamante albe. Vălul a fost unul cu adevărat spectaculos. Așezat pe tiara ei, acesta a fost mai lung decât trena. Ținuta a fost accesorizată cu tiara familiei Spencer.

Rochia purtată de prințesa Diana în 1981, a fost expusă pentru o perioadă la muzeul Madame Tussauds din Londra, a rămas una dintre cele mai cunoscute și iconice rochii de mireasă din toate timpurile. În 2019, rochie valora 151.000 de lire sterline. Designerii au creat și o a doua rochie, uşor diferită, pentru cazul în care look-ul celei principale ar fi fost dezvăluit înainte de vreme.

Citește și: Regina Elisabeta, Prințesa Diana, Kate Middleton, Meghan Markle: cele mai scumpe rochii de mireasă ale Casei Regale

Scrisoarea care a dus la încheierea mariajului dintre Prințesa Diana și Prințul Charles

Ultimele cuvinte spuse de Prințesa Diana unui paramedic care a încercat să o salveze

Motivul pentru care Prințesa Diana își pleca privirea în public

Cu greu vizibili sub rochia elaborată, pantofii din măsase au avut 542 de paiete și 132 de perle în formă de inimă. Pe talpă au fost incluse inițialele C și D (Charles și Diana), iar tocurile au fost unele mici, deoarece Diana deja avea aceeași înălțime ca soțul ei.

Expoziţia va explora „relaţia unică dintre creatorii de modă şi clienţii regali”, potrivit news.ro. Vizitatorii vor putea să descopere şi alte piese istorice.

Vezi în GALERIA FOTO imagini cu rochia de mireasă a prințesei Diana.

Sursă foto: Northfoto, Profimedia

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter