Rețeta preparatului cu care Chef Florin Dumitrescu și-a cucerit soția

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 08 decembrie 2021, 14:51

Chef Florin Dumitrescu are o familie superbă. Este căsătorit de mai bine de 7 ani cu Cristina Sima, jurnalistă și bloggeriță, și are împreună cu ea două fetițe minunate – pe Ava (6 ani) și pe Mia (5 ani).

Relația lui Florin cu Cristina a început în urmă cu 11 ani, în 2010, pe când el lucra ca bucătar, iar ea ca editor de beauty.

Cei doi s-au întâlnit chiar la restaurantul la care lucra Florin, iar între ei a fost atracție instantă. Florin a impresionat-o pe Cristina atunci cu un preparat din meniul restaurantului, pe bază de fructe de mare, dar mai apoi a creat un desert deosebit pentru ea, care îi poartă numele.

Citeşte şi: Cum prepară Chef Florin Dumitrescu cea mai simplă și savuroasă prăjitură de post

Preparatul este intitulat “Pomme du Sima” (Mărul lui Sima – n.r. numele de fată al Cristinei) și conține ingredientele favorite ale soției chefului – caramelul și merele coapte.

„Mărul lui Sima (numele ei de familie), în traducere. De fapt, este un mar în foietaj, cu scorțișoară, caramel și friscă cu piper. Am vrut să o impresionez pe iubita mea. Eram la începuturile relației noastre și am întrebat-o ce ar trebui să conțină un desert care să fie pe placul ei. Mi-a spus că adoră caramelul și merele coapte. Am încercat să creez un desert care să o reprezinte și cred că am reușit”, a spus Florin Dumitrescu, în urmă cu ceva timp, potrivit Pro TV.

Citeşte şi: Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată de vinete perfectă

Reacția Cristinei a fost cea așteptată, ea fiind impresionată de minunatul desert.

“A rămas fără cuvinte! Era foarte impresionată. După ce l-a savurat mi-a spus ca e cel mai bun desert pe care l-a gustat vreodată. Așadar, am avut succes, având în vedere că suntem de atunci împreună”, a adăugat Dumitrescu.

Rețeta desertului “Pomme du Sima”

Ingrediente (4 porții):

  • 4 mere verzi Golden
  • aluat de foietaj
  • unt
  • 2 lămâi
  • coniac
  • scorțișoară
  • 4 ouă
  • smântână lichidă pentru frișcă
  • zahăr brun
  • sare și piper

Mod de preparare:

Curățăm merele, le scoatem cotoarele și le punem într-un bol cu apă și zeama lămâilor. Ouăle se bat cu patru linguri de zahăr și cu una de scorțișoară. Se desface aluatul de foietaj și se taie în fâșii de diametrul merelor. Merele se dau prin ouăle bătute cu zahăr și se îmbracă în aluatul de foietaj, prin rulare. Merele în aluat se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung pe exterior cu ouăle bătute rămase și se dau la cuptor, la temperatura de 170 de grade, pentru 30 de minute.

Cât timp merele sunt în cuptor, pregătim un sos de caramel. Într-o cratiță, pe foc, punem 250 g zahăr brun. Dăpă ce zahărul se topește, îl flambăm cu 30 ml de cogniac, apoi adăugăm 100 ml de smântână lichidă și amestecăm bine. Adăugăm o lingură sănătoasă de unt și o încorporăm în sos. După topirea untului și omogenizarea sosului, se ia cratița de pe foc, se dadaugă un praf de sare și se amestecă bine. Pregătim apoi frișca și scoatem merele din cuptor.

Mărul se pune pe o farfurie, peste el se toarnă sos de caramel, frișcă și un praf de piper. Poftă bună!

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter