Regizoarea Chinonye Chukwu critică dur Hollywood-ul: „Un misoginism nerușinat față de femeile de culoare”

De Oana Savin, pe

Regizoarea Chinonye Chukwu a acuzat Hollywood-ul de „misoginism nerușinat față de femeile de culoare”, după ce filmul ei, „Till” nu a primit nicio nominalizare la premiile Oscar anul acesta.

Pelicula „Till” este bazată pe o povestea adevărată a unei mame care a căutat dreptate după ce fiul ei, Emmett Till, a fost linșat în anul 1955.

Regizoarea Chinonye Chukwu acuză Hollywood-ul de misoginism

Vedeta filmului, Danielle Deadwyler, se aștepta să fie nominalizată la categoria „Cea mai bună actriță în rol principal” pentru protretizarea lui Mamie Till-Mobley.

Însă actrița nu s-a aflat printre vedetele nominalizate și nicio altă persoană de culoare nu s-a aflat pe lista scurtă a categoriilor principale.

Chukwu, care a scris și regizat „Till”, a postat un mesaj pe Instagram, în ceea ce pare a fi o referire directă la lipsa nominalizărilor peliculei sale la premiile Oscar.

„Trăim într-o lume și lucrăm într-o industrie care se angajează atât de agresiv să susțină albul și să perpetueze un misoginism nerușinat față de femeile de culoare”, a scris regizoarea.

„Și totuși. Sunt recunoscătoare pentru cea mai mare lecție din viața mea – indiferent de provocări și obstacole, întotdeauna voi avea puterea de a-mi cultiva propria fericire, iar această fericire va contiua să fie una din cele mai mari forme de rezistență”, a continuat Chinonye Chukwu.

Mesajul regizoarei a fost postat alături de o imagine în care apare cu activista pentru drepturile omului, Myrlie Evers-Williams, care joacă în filmul „Till”.

Citește și: Actrița amerindiană trimisă să refuze Oscarul primit de Marlon Brando a încetat din viață

Citește și: Sean Penn i-a oferit președintelui ucreainean unul din Oscarurile sale: „După ce câștigi, adu-l înapoi în Malibu”

Citește și: Premiile Oscar 2023. Lista completă a nominalizărilor

Citește și: Amy Schumer, amenințări cu moartea după o glumă făcută la gala Premiilor Oscar

„Till”, povestea unui adolescent ucis la 14 ani

Emmett Till avea 14 ani în momentul în care a fost ucis cu brutalitate, după ce o femeie albă a spus că a hărțuit-o la magazin.

Moartea adolescentului a pornit o mișcare a drepturilor civile, iar mama lui Till a insistat ca sicriul fiului ei să rămână deschis pentru ca rănile lui să poată fi văzute de miile de oameni care au mers să îi aducă un ultim omagiu.

Danielle Deadwyler a fost lăudată pentru interpretarea ei. Mark Kermode a scris în The Observer că a oferit „o performanță demnă de premiu”, în timp ce criticul de film Kevin Maher de la The Times a scfris că actrița cu siguranță va ajunge pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar.

Actrița a fost nominalizată, săptămâna trecută, la premiile Bafta, însă a fost trecută cu vederea la Oscaruri, la fel cum Viola Davis se afla printre favorite pentru a fi nominalizată la categoria cea mai bună actriță pentru rolul din The Woman King.

Anul acesta, la categoria „cea mai bună actriță” au fost nominalizate Cate Blanchett, Ana de Armas, Andrea Riseborough, Michelle Williams și Michelle Yeoh.

Angela Bassett din Black Panther: Wakanda Forever este singura actriță de culoare care a fost nominalizată la premiile Oscar 2023, la categoria „cea mai bună actriță în rol secundar”.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter