Prințul Harry și Meghan Markle se gândesc să petreacă un an sabatic în Africa

De Unica.ro, pe
Când toată lumea așteaptă vești legate de bebelușul regal, care urmează să vină pe lume în scurt timp, Prințul Harry și Meghan Markle se pare că au planuri de a părăsi Regatul Unit. Conform informațiilor apărute în presa britanică, care nu au fost dezmințite oficial, ducii de Sussex iau în considerare varianta de a-și petrece un an sabatic în Africa în viitorul apropiat.

Conform presei britanice, Prințul Harry își dorea de multă vreme un an sabatic, în care să se concentreze pe probleme de mediu și de sănătate, în Africa, pentru a-i duce mai departe moștenirea mamei lui, Prințesa Diana. Se pare însă că prințul ar fi convins-o acum și pe Meghan Markle să facă împreună această mutare, după nașterea copilului, pentru că astfel vor avea parte de mai multă intimitate și vor putea petrece timp prețios împreună, ca proaspătă familie.

Ducii de Sussex s-ar putea muta, așadar, în viitorul apropiat, în Botswana sau în Africa de Sud. Se pare că după nașterea copilului, reprezentanții Palatului Regal se vor întâlni cu cei de la guvern, pentru a discuta pe marginea acestui subiect și mai ales despre costurile unei astfel de deplasări.

Se pare că există îngrijorări legate de securitatea Ducilor de Sussex, în cazul în care se vor hotărî să facă acest pas. Având în vedere că Poliția Metropolitană asigură o parte din costurile de securitate ale celor doi, asta ar putea însemna cheltuieli majore, pe lângă personalul care ar trebui să meargă în Africa după Harry și Meghan.

Conform DailyMail, unitatea SO14, care asigură protecția și paza familiei regale, cheltuiește anual 130 de milioane de lire, în acest scop. O călătorie pe care Harry și Meghan ar face-o în Africa, și mai ales o ședere de mai multe luni acolo, ar putea crește costurile cu cel puțin 1 milion de lire.

Rămâne de văzut dacă cei doi vor fi lăsați însă de către Regină să facă acest pas, pentru că asta ar însemna să se îndepărteze destul de mult de îndatoririle Coroanei. Pe de altă parte, există și voci care spun că ideea nu ar fi atât de rea, având în vedere că Harry și Meghan au atras atenția presei mai mult decât William și Kate, în ultima perioadă, iar asta nu e deloc în regulă, având în vedere că William va fi, într-un final, rege.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter